Släktträff, Party och Tanja

I fredags efter jobbet gick jag med en arbetskollega till nordstan, vi gick i affärer och tittade på kläder. Jag köpte enbart en tröja, sen nya underkläder. Jag var i stan enda fram tills att min mamma kom med tåget vid klockan åtta. Vi åkte hem och Timo gick till Karaoken och jag orkade inte gå ut. Så jag la mig och mamma gick och la oss redan vid tio. Min syster och Kejsar kom till oss på natten och sedan kom Timo hem. Så vi var vakna på natten. Jag gick och la mig igen vid 4.

 

I lördags vaknade jag vid kl.10. Kände en stress direkt när jag vaknade. Jag visste att jag hade mycket att göra innan kl.14. Jag var tvungen att åka till H&M och prova en klänning och titta efter andra kläder. Jag hittade inte min storlek på klänningen så jag köpte enbart en tröja och eyeliner. Sedan skulle jag ha gått till mataffären men klockan var så mycket att jag inte hann. Så vi köpte kinamat istället. När jag hade ätit åkte jag och Timo till sverigefinska skolan där konserten skulle äga rum på kvällen. Jag sjöng igenom mina låtar med orkestern och sedan åkte jag hem. Duscha och gjorde ordning mig. Sen åkte jag tillbaka till Sverigefinska skolan och konserten började kl.18. Det var tyvärr inte så mycket folk men konserten gick bra i alla fall. Jag älskade och njöt av att få stå på en riktig scen och sjunga. Jag sjöng "mikä siinä on", "et arvaakkaan" och "Jambalaya". Min syster och mamma var och lyssnade på konserten.

När jag kom hem efter konserten så var V och Timo hemma drack lite och sen kom V och efter en liten stund kom Tanja. Vi tog lite bilder under tiden vi var hemma hos oss.









Jag, Tanja och mamma åkte till Johans krog. Jag och Tanja var fulla och glada, vi dansade och hade roligt. Strax innan ett åkte vi till Karaoke baren. Där var Timo, V och V. Jag sjöng två låtar. Det blev lite slagsmål och jag min lilla idiot skulle gå emellan, så idag har jag lite ont i näsan och pannan. Heh heh? som man bäddar får man ligga.
Det var en jätte rolig kväll, tack Tanja för ditt underbart glada humör. Det har varit kul att min mamma och min syster har varit här. Min syster har städat här hos oss för att städa är hennes terapi. Det är bra för oss.

image223

image224

Miia 32 år ! Grattis

Min käre syster fyllde år igår. Det skiljer 3 år mellan oss. Så SHIT jag har redan 30-års kris för nästa år fyller jag 30.



Min kära syster  kämpar varje dag mot sina motgångar i livet. Jag önskar av hela mitt hjärta att allt ordnar sig. Hon är en vacker och stark person men i stort behov av kärlek och stöd. Hon har fött 4 underbara barn hit till världen som hon älskar av hela sitt hjärta. Hon räddade mig från att drunkna en gång för länge sen. Vi har alltid små bråkat men det gör väl alla syskon. Hon hjälper mig när hon kan och jag försöker finnas till för att hjälpa henne så gott jag kan. Jag älskar min syster och är stolt över hennes kämparvilja.


Vilket härligt väder vi har haft den här veckan, helt underbart. Solen lyser och man behöver inte ha på sig massa tjocka kläder. Vi var igår och tittade på en lägenhet. En trea på 75 kvm i Tuve. Den var jätte fin och idag ringde Timo och sa att vi var intresserade av lägenheten och vi ska få den. Så snart flyttar vi !!!
Hoppas att vi ska trivas där! Det blir ju i alla fall närmare för Timo att åka till jobbet eller han kan ju ta cykeln då istället.

image214




Helgen är över nu

I fredags var vi iväg till karaokebaren, det var gott om folk och de flesta var fulla som bara den. Jag var riktigt berusad och det har jag inte varit på länge. Jag kunde inte ens sjunga rent men jag var inte den enda som var full.  Timo var också i farten. När vi väl kom hem så höll han på att ramla omkull i hallen. Jag kan tänka mig hur roligt det har sätt ut när två vingliga fulla människor är ute och rastar sina hundar. heh heh...

I lördags när vi vaknade tog vi en promenad med hundarna till pizzerian hämtade "mat" jag tog en kebabrulle och Timo köpte en pizza. Efter att vi hade ätit så gick vi med hundarna ner till Angered och hälsa på hans syster. Det var helt underbart väder. Jag och Timo gick också hem. Sedan var vi och handla lite gott till kvällen. När vi väl kom hem la vi oss i sängen och vila lite. Jag somnade och Timo åkte iväg och hämtade Jenni.

I dag var det söndag, vi alla ( jag , Timo, Jenni och hundarna ) gick till skogen  och stannade vid en sjö och grillade korv. Jenni lekte och hundarna busade. Det var en jätte mysig och rolig att göra en liten utflykt ihop.

image212


När vi kom hem gick jag ut med Jenni en stund. Sedan skulle hon gå på kalas så jag tvättade henne och gjorde ordning henne. Jag och Timo satte oss och tänkte kolla på film men så ringde Sussu till mig och frågade om jag skulle ut och cykla med henne. Så jag gjorde det. Jag och Sussu cyklade i 1,5 timme. Var helt slut i benen och inte snacka om hur jävla ont i röven man har. Fy fanken... men ska man bli fin så får man lida pin... När jag kom hem efter cykelturen så lagade jag mat. Imorgon ska jag jobba... Lappa lappa lappa...

Ni som vill stötta mig glöm inte bort att rösta på min låt på www.hakopuro.com

Jag la ut en liten videoklipp på Daisy på youtube


PARTY PARTY

Idag e det fredag och jag är ledig imorgon. JIPPII !!! Så ikväll är det "party". Just nu sitter jag här framför datorn med rullarna i håret och smirnoff ice framför mig som jag njuter av. Det godaste som jag vet!  heh heh...

image211

Den här veckan har gått fort. Min älskade syster är iväg hos en vän så jag har inte träffat henne på en vecka. Saknar henne och jag önskar henne allt gott. Jag älskar henne såååååå mycket!!! Det är hon och jag mot världen... Som vi brukar säga. Jag satt tidigare idag här framför datorn och pratade med Roni en av min systers barn. Jag saknar dem så himla mycket att jag fick tårar i ögonen. Har inte träffat dem på jätte länge, senast i jul. Hoppas att jag får träffa dem snart.

Just nu är jag själv hemma, Timo och en kompis till honom har redan gått hemifrån, jag stannade hemma med hundarna. (Timo har ju varit hemma med hundarna hela dagen/veckan medans jag har jobbat). Jag ska göra ordning mig och åka iväg till karaokeklubben, ensam... hmm... sånt e livet. Men Timo och några till kommer att vara där. Hoppas att det blir roligt. Hade varit roligt om Tanja hade varit med men hon e i Stockholm.

Nu ska jag göra ordning mig. HA DET GÖTT!!! OCH NJUT AV LIVET!!!

Oj, har inte hunnit uppdatera på ett tag!

Måndag den 7 april startade jag att arbeta som P-vakt och det är ingen porrvakt *hihi* utan parkeringsvakt i Göteborg på Addici security. Det är spännande och roligt på sätt och vis. Jag har jobbat förra veckan må, ti, on, fr, lö och sö. Så idag har jag varit ledig och haft tid att uppdatera. Förutom jobbet så har jag inte gjort så mycket mer än att varit ute med Daisy. Förra veckan på onsdag den 9 fyllde Tanja år "Grattis gumman", Tanja kom hem till oss på onsdagen och vi spelade kort, drack lite alkohol, spelade twister men balansen var inte den bästa.... *heh heh* vi ramlade omkull en efter en. Sedan satt vi och tittade på lite olika roliga saker på youtube.com. Tex.








Torsdagen var jag ledig och då passade jag på att vara länge ute med Daisy, städa och tvätta. Sånt som jag gör när jag e ledig. På fredag kom Kimmo hem till oss och han och Timo festade och åkte till karaokeklubben och jag gick och la mig tidigt eftersom jag skulle jobba på lördag. Hmm... tråkigt... var så festasugen.
På lördag morgonen ringde kl. 05.10... Jippii... NOT!!! Jobba jobba jobba! Idag skulle Tanja ha sin födelsefest. Men jag hade ingen möjlighet att gå på den.  Jag skulle ju jobba på söndag och vi har ingen bil så vi kunde inte åka dit. Men vi tänkte försöka låna en bil eftersom jag ville åka till Tanja men sedan skickade Tanja ett sms att hennes systersdotter har vattenkoppor. *hjälp* Det har inte varken jag eller Timo haft. Så vi beslutade oss för att stanna kvar hemma. Vi gosade och tittade på film, fast jag somnade mitt i filmen eftersom jag var så trött.
Sorry Tanja att vi inte kunde komma men hade jag inte haft jobbet så hade jag gärna kommit.
Söndag var det jobb, jobb, jobb. Efter jobbet var vi ute över två timmar med hundarna.
Idag har jag varit ledig så kom nyss hem, vi var ute i skogen med hundarna. Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, börja städa och sedan ska jag sjunga. Jag måste träna inför tävlingen som ska vara den 3/5.
Ha det gött!!!

image209

image210


Hundarna i full fart hemma med mycket gos

image200

image201

image202

image203

image204

image205

image206

image207

Tusen tack till er alla för era röster


image196

image197

image198

Sedan har min systers son Marcus fyllt år! Gratttis!!!

image208

Nu är jag förordnad P-vakt

Igår klarade jag av provet. Så på måndag börjar jag att arbeta på riktigt. Så det ska bli spännande och se vad det är för bil som får min första "lapp". Som "lapplisa" så ska jag arbeta med att försöka få allt att flyta på som tex om någon står på lastplats & väntar på någon så ber jag dem att flyttta på sig, alltid när det är en förare i bilen så ska jag be dem att flytta på sig istället för att "lappa" på engång.
Det som jag ska vara sten hård med är att när någon utan tillstånd står på PRH platser, om någon står för nära eller på övergångstället, om någon står för nära eller i "korsning", om någon står på gångbanan eller på ändamålsplatser som är till för någon annan slags fordon eller på plats för att lasta och lossa mm.... Det är mycket man ska gå efter men det är detta som jag i första hand är stenhård på och dessa överträdelser är inte billiga, 900 - 600 kr... Sen ska jag ju följa lagen men jag ska inte vara en förjävlig mot andra människor men man ska ju tänka sig för var man stannar eller parkerar sitt fordon.

Men men... hur som helst har veckan varit helt ok. Skönaste är ju så klart att jag har klarat av mitt prov och fått mitt förordnanden.

Imorgon är det tävling och spelning. Tävlingen är kl.14.00 och går på P4, jag hoppas att det ska gå bra och att folket röstar på mig. Det är jobbigt att man ska jaga röster för hade det varit en jury som bestämde vilka som vinner så skulle det inte vara så jobbigt. Sen på kvällen ska jag ha en spelning i Borås, Rotunda park. Hoppas verkligen att Tanja följer med och skulle hennes föräldrar också hänga på så skulle det vara toppen. Har inte träffat Tanja på evigheter känns det som men men hoppas jag får träffa henne snart. Tanja fyller år nästa vecka.

Just nu sitter jag ensam hemma med hundarna. Timo har åkt till Karaoken och självklart inte nykter... Han som sa att han skulle vara nykter nu ett bra tag framöver... heh heh... så bra gick det, ok han var nykter förra helgen.


Här ska ni "suomalaiset" få något att skratta åt
från filmen "pikku pojat"
Jos ette ole nähnyt koko filmiä niin kannattaa katsoa











Behöver röster, behöver ert stöd. Musalista & Huhtikuun lista


Det viktigaste är att få så många röster som möjligt på Musalista för det är en viktigare tävling

http://www.sr.se/cgi-bin/Sisuradio/programsidor/index.asp?ProgramID=1028

Men du kan även rösta på min låt på Huhtikuun lista.

Då gör du så här


Gå in på www.hakopuro.com



image195
Sedan kan du lyssna på tävlanden. Några låtar är samma som på musalista. Sedan kryssar du i låten som du tycker är bäst... Känn ingen press att du måste rösta på mig... heh heh...
Sedan trycker du på Äänestä. Sen skriver du din mail adress. Efter en liten stund kommer det ett mail till dig som ser ut så här ungefär... Följ sedan instruktionerna.

Hej!

Du har avgivit en röst i omröstningen Huhtikuun lista

För att bekräfta denna röst klickar du på länken nedan:

http://www.webvoter.net/se/polls/v.php?x=npo3c14025

När du klickar på ovanstående länk registreras din röst på:...........


Sanna Toivanen - Mikä siinä on

Du glömmer väl inte bort att rösta på mig???
Jag behöver alla röster som jag kan få.

Gå in på sidan STEG 1

http://www.sr.se/cgi-bin/Sisuradio/programsidor/index.asp?ProgramID=1028

image192


På den här sidan kan du lyssna på alla tävlanden...

STEG 2

sedan för att du ska rösta så ska du gå ner på sidan och klicka på
Musalistan ennakkoäänestys

Sedan kommer du komma in till sidan http://www.sr.se/sisuradio/musalista/lomake/

STEG 3

Sedan markerar du 3 (så vitt du gillar min låt) och fyller i ditt namn, stad, telefonnr och mail.

image194



JAG TACKAR ALLA SOM RÖSTAR PÅ MIG! TUSEN TACK !!!

RSS 2.0