Igår var det min första praktik dag.

Det var väldigt spännande och mycket lärorikt att få gå bredvid en handläggare. Min handledare som jag hade igår var en tjej, hon har arbetat i 4 år som P-vakt, hon var väldigt duktig på sin sak och lärde mig massor.
Idag har vi haft en jobbig dag, gått i genom hela trafikförordningen med lagar och paragrafer.

Här kan du gå in och läsa om trafikförordningen http://www.notisum.se/rnp/SLS/lag/19981276.htm

Idag var jag iväg efter jobbet och hälsa på min syster, hennes väns hund var där så Daisy och hunden fick leka fritt där länge. Imorgon efter jobbet ska jag ut på långpromenad med K och Emppu. På lördagen så ska jag åka iväg på morgonen och spela in låten "mikä siinä on" kommer hem när låten är färdig.

Idag fyllde min systers son Roni 8 år

image136

På bilderna är min syster och hennes 4 barn och jag. Men på de flesta bilderna är Roni som fyller år idag!

Huh huh... nu har det börjat

Igår startade min utbildning till parkeringsvakt / trafikövervakare / "lapplisa". Vi är 15 st i min grupp. Igår var en mjukstart med fakta om vad som kommer att hända under våra 6 veckors utbildning, vi blev bjudna på lunch o fick sluta kl.14. Idag var det helt andra bullar.... 
Började med "stanna och parkera" . Sedan gick vi in på lag om kommunal parkeringsövervakning o förordning om parkeringsvakter i kommunen, lag om rätt att ta ut avgift på offentlig plats mm., lag o förordning om felparkeringsavgift, lag o förordning om kontrollavgift vid olovlig parkering, lag o förordning och sist men inte minst gick vi igenom "lite" olika paragrafer som jag blev helt snurrig på. Men men allt ska man kunna. Imorgon ska vi ha våran första praktikdag så ut i kylan o gå bredvid en P-vakt.
Idag var jag super trött, var helt slut efter all information o kunskap. Hade huvudvärk, så efter att jag lagade potatisgratäng med köttfärs så sov jag en liten stund.


image135


Igår var jag hos Juha Illman, vi gick igenom låten igen o jag spelade in den på min kamera när han spelade den. Så idag har jag övat på den och på lördag ska vi åka iväg o spela in den. Det ska bli spännande o roligt. Hoppas bara att det ska gå bra o att vi kan få låten att bli bra.

Ha det gött nu ska jag göra ordning allt till imorgon bitti, duscha o sova.



nu är en rolig helg över och nu är det slut på arbetslösheten

Fredag: Var med Daisy på en lång promenad i skogen med K o Emppu. Hundarna älskar att vara i skogen o få springa lösa. Det finns jätte mycket fina vandringsspår här i Rannebergen. Tack till K som visar mig nya stigar o platser. Jennifer kom till oss idag o ska vara hos oss i två veckor. Eftersom jag har en tjejkväll imorgon så fick Timo gå ut med sina kompisar o festa. Tanja kom o höll mig sällskap. När Jenni gick o la sig tog jag o Tanja lite att dricka och satt framför datorn o Tanja lärde mig att använda word så jag kunde göra roliga bilder o skriva text i dom. Sedan hjälpa o lärde hon mig att göra ordning min blogg. Tack till min lilla ängel för hjälpen. Vi fortsatte att dricka o utan att nån av oss märkte hur det gick till men vi var fulla o när grabbarna kom hem var det vi som var mer fulla än de.

Lördag: K ringde till mig o vi gick ut till skogen idag igen. Sedan hämtade jag Tanja o Ari, vi var till systembolaget o hämtade hem pizza. Det var min första pizza för i år. Jag delade en tonfisk pizza med Jenni. Efter pizzan städade jag o packade min väska. Ari var hos oss med Timo o han tog hand om Daisy eftersom Timo kan ju inte ta hand om 2 hundar o 1 barn samtidigt. Tack till Ari att du var hemma hos oss o hjälpte till med Daisy. Sedan var jag o Tanja iväg en sväng hos min syster. När vi väl kom hem till Tanja så var vi iväg o handlade mat. Jag skulle bjuda på mat, det blev orientalisk chili gryta o ris.

Ingredienser 
 
image134



Före jag lagade mat så var vi o bastade. Sååååååå skööööönt. Sedan lagade jag mat o vi åt o drack. Det var jag, Tanja, hennes mamma o L. Efter maten spelade vi mitt spel som jag haft i typ 3 år men aldrig spelat det. Det var ett jätte roligt spel fast jag o L förlorade mot Tanja o hennes mamma. Sedan så klart sjöng vi karaoke. Sedan blev jag så "trött" att jag ville sova.

Söndag: Vaknade kl.10. Åkte hem. Var ute med Daisy o sedan åkte jag hem till Juha. Han har gjort en låt "Mikä siinä on" som han vill att jag ska sjunga och tävla med den på radiotävlingen "musalista". Jag tycker om låten o tycker att det ska bli roligt att sjunga in den. Nästa vecka ska jag åka iväg o spela in den. Sedan var jag iväg o spela bingo... tyvärr blev det ingen vinst... men men.... Sedan gick jag o Daisy runt  Rannebergen.

Imorgon börjar jag min utbildning till parkeringsvakt. Det ska bli spännande. Så nu är det slut på arbetslösheten. 

Lite bilder på Sheila och Daisy

Sheila sover

image112

Sheila ute

image115

Busar ute

image116

Busar inne

image117


Ser lite grymt ut men det e bara lek

image118

Så ligger Sheila på Daisy som vanligt

image119

Så fina ihop

image120


image121



Lördag : Olavi Virran sininen huvimaja laulukilpailu

I lördags var en sångtävling i Smålandstenar som var en uttagning till semifinal i Finland. Det var 15 tävlanden varav endast 3 var killar. Jag och Sussu åkte dit för att tävla. Vi åkte först till Tranemo för hans far bor där men som just nu är bortrest. Vi gjorde ordning oss där och sedan åkte vi iväg. När vi väl kom till tävlingsplatsen så fick man anmäla sig och alla fick prova att sjunga halva låten. Sedan kom det massor med folk och tävlingen startade. Jag hade nr.13. Sussu hade nr.12 så när hon skulle upp och sjunga hon var jätte nervös och jag blev också nervös men när hon gick upp på scenen så hade hon inga problem. Intervjun gick suveränt och hon såg säker ut på scen. Hon sjöng låten bra och hon rörde sig till musiken och jag blev stolt över henne att hon var så modig och duktig. Jag min klant var så spänd över att hur det skulle gå för henne så jag glömde bort att filma henne. Vilka skuldkänslor jag fick....
Sen var det min tur att sjunga och det gick bra. Kom ihåg texten och tror att det också lät bra. Strax innan tolv fick vi veta resultatet... En man och en kvinna skulle vinna uttagningen och automatiskt gå vidare till semifinal som går i Finland, sedan har publiken fått rösta fram en favorit...
De sa att det var två kvinnor som hade fått lika mycket poäng av domarna så de båda skulle få gå vidare. Först ropade upp mitt namn och sedan Tiina Vallius. Sedan skulle arrangören presentera publikensfavorit. Han sa att den som vann publikens hjärta var Sanna Toivanen. Jag blev glad över det, för det betyder mycket för mig att vinna publikens hjärta. En lyckad tävling.
Efter tävlingen åkte jag och Sussu till Tranemo. Vi sjöng karaoke, bastade, pratade och drack till kl.5 på morgonen. Tack Sussu för en trevlig och rolig lördag.

Bilder kommer senare när jag får dem från Sussu.

Vänner


Man kan vara bästa vänner resten av livet,

Man kan vara bästa vänner i ett år,

Man kan vara bästa vänner i två år,

Man kan vara bästa vänner  i tre år 

Jättebra vänner året därefter, 

Kan hända att man inte prata så ofta följande år,
 
Och inte ens har lust att prata påföljande år,

Så jag ville bara säga, 

    

Även om jag en dag inte längre skulle prata med dej,

Du är unik för mig och du har gjort ett intryck i mitt liv,



Jag tänker på dej, respekterar dej, och beundrar dej.
 




Även om vi inte pratar så ofta,

så skriver till dig ibland







Även om vi inte står särskilt nära längre,

image110

Så ska alla mina gamla vänner veta att jag inte har glömt bort er, 

Och så att mina nya, ska veta att jag aldrig glömmer er.


Kom ihåg, att alla i världen behöver en vän,






En dag kanske du säger att du inte har några vänner,

Kom då ihåg denna text,
 
och trösta dej med att tänka på alla de vänner som glatt dej.
 
Så ta verkligen hand om alla dina vänner, 
 
För en dag kommer du garanterat att behöva dem.
 


"Lapplisa"

Idag fick jag ett samtal, som jag blev glad över. Jag fick beskedet att jag blev erbjuden en tjänst som parkeringsvakt och självklart tackade jag JA till det. Helt underbart att få börja jobba och få ordning på mitt liv igen.


image109


Som parkeringsvakt behöver du vara bra på att kommunicera och kunna handskas med människor på ett bra sätt. Det här är ett jobb där du får vara mycket utomhus.

 
  
 
  
 
En parkeringsvakt ser till att parkerings- och stoppförbudsbestämmelser följs; att bilar inte parkeras på övergångställen, i lastzoner, på innergårdar i bostadsområden eller på handikapparkering. Parkeringsvakten ser också till att inte obehöriga parkerar på förhyrda parkeringsplatser samt att parkeringsavgifter betalas. Arbetet kan också bestå av att ta betalt i ett parkeringsgarage.

Om reglerna inte följs skrivs en parkeringsanmärkning/kontrollavgift.

En del parkeringsvakter arbetar dagtid, men parkeringsövervakning sker dygnet runt, vilket innebär att många arbetar efter ett rullande schema. Parkeringsvakten kan också patrullera med bil.

I arbetsuppgifterna ingår att rapportera om hål i gator och om klotter samt att ge turistinformation.

Som parkeringsvakt ska man kunna informera allmänheten om de parkeringsregler som gäller. Det är viktigt att bemöta allmänheten på ett respektfullt sätt. Under ett arbetspass får man många frågor om bland annat gatuadresser, färdvägar och kommunikationsmedel. Därför är förmågan att kommunicera och ge bra information viktiga egenskaper för en parkeringsvakt.

En parkeringsvakt går mycket och det kan bli många kilometer per arbetspass. De flesta parkeringsvakter arbetar två och två, men ensamarbete förekommer.

Den tekniska utvecklingen påverkar även parkeringsvakternas arbete. Det blir allt vanligare att vara uppkopplad på olika databaser via en handdator under sitt arbetspass.

Parkeringsvakter kan vara anställd hos kommunen eller hos parkeringsbolag eller bevakningsföretag.

En kommunanställd parkeringsvakt kan arbeta med bortforsling av bilar som hindrar trafiken och med lotsning av tunga fordon som behöver assistans för att ta sig fram i stan.

Som parkeringsvakt kan man gå vidare och bli arbetsledare. Arbetsledare i kommunal tjänst planerar och leder det dagliga arbetet, lägger scheman och har administrativa arbetsuppgifter. På ett bevakningsföretag deltar arbetsledaren i det praktiska arbetet som man även leder och planerar.

Parkeringsvakter utbildas internt.

Utbildningen av parkeringsvakter anställda inom kommuner är föreskriven av Rikspolisstyrelsen och för att bli anställd krävs att du avlägger ett godkänt prov efter utbildningen.

Nu är det bestämt hon ska få heta Sheila.

image108

Alla hjärtansdag !!!

image96



I hope you all have a wonderful Valentine's Day, filled with much love and happiness


image97


Jag önskar er alla en underbar och härlig alla hjärtans dag!!!
Denna dag är fylld av känslor för de nära, kära och vänner.

image107


Fick en jätte fin mail från Tanja idag. Tack min vän !

image98



Var precis ute i skogen med Kristel och Emppu så Daisy fick leka jätte mycket med Emppu. Vi var ute i över en timme. Det är så himla härligt väder idag... Helt perfekt väder för en alla hjärtansdag.

Hundarna bara busar och trivs med varann!


   

  

image105

Det går bara inte att motstå en sån här liten sötis !

Förkylningen fortsätter

image94


Jag e såååååå trött på att snyta mig hela tiden och det bara rinner och rinner, sedan nyser jag stup i kvarten och hostar så det gör ont.

I morse var jag på manpower och gjorde personliga testet. Det kändes bra och hon tyckte att jag hade svarat på frågorna ärligt och att jag stod bakom varje sak jag hade svarat på om min personlighet. Hon tyckte att jag hade alla egenskaper som en parkeringsvakt ska ha. Så hon sa att det ser positivt ut att jag får arbetet som p-vakt men det är Addici som bestämmer i slut ändan. Men hon sa att det var ett stort steg att jag fick komma dit och göra testet. Sen var det fint väder idag så jag och Daisy tog en promenad i solskenet. Det var så mysigt i skogen.

Vi har inte än bestämt ordentligt vad Sheila ska heta. Vi funderar lite på Nikita men men vi får se vad det blir i slut änden. Timo har haft lite ångest över att han tog hem hunden så få se hur det blir. Daisy och Sheila stormtrivs med varann och de busar jätte mycket. Igår kväll var jag och Timo tvugna att lugna ner dem för de var helt tokiga och busa i sängen. Men det e ju jätte bra att de går ihop.

Nu väntar jag på att Sussu ska komma hit. Vi ska träna inför tävlingen till helgen. Jag ska sjunga Lazzarella och hon ska sjunga Hymy. Tävlingen heter Sininen Huvimaja och man sjunger enbart låtar som Olavi Virta har sjungit i sitt liv. Tävlingen är i Gislaved och det är en uttagning till Finland.

image95

Roligt

Linda ringde till mig nyss. Vi har inte pratat med varann på jätte länge. Hon och jag var bästisar på gymnasiet och hon är den som alltid har fått att skratta hur ledsen eller deppig än jag har varit. Hon är en av Sveriges bästa sångerskor. Hennes röst ger mig rysningar i hela kroppen och hon är en stjärna. Hon bor för närvarande i Malmö. Så det är långt att åka hälsa på men vem vet kanske det ordnar sig en dag. Det skumma med oss är att fast vi inte träffar varann på ett år så när vi väl träffas så känns det som om vi inte ens har varit ifrån varann. Vi pratar och skojar som vanligt. Faaan saknar verkligen henne. Vi har haft många roliga stunder ihop.

image92

image93

Sjuk.... :(

Sjuk... så himla tråkigt !. Ont i halsen, hosta, näsan rinner och nyser stup i kvarten... Så nu kan jag inte träna utan får nöja mig med bara promenader eftersom man inte ska träna när man är sjuk.

Fredag: Var jätte fint väder så jag och Daisy tog en långpromenad. När jag var mitt i skogen så ringer telefonen. Jag fick beskedet att jag har gått vidare till nästa steg på arbetssökandet. Så nästa onsdag ska jag till Manpower på personligtest. Hoppas det går bra. Jag fick ett mail från dem med massor av frågor/påstående mm... Den var jätte svår att göra. På fredagen kom Tanja hem hit till oss. Vi drack, snacka och åkte till Karaokeklubben. Där var det mycket folk och det var en lyckad party kväll. Jag blev riktigt full men inte för full utan jag hade roligt hela tiden. Dansa och sjöng. Sussu var oxå där så jag hade två av mina bästa vänner där.

Lördag: Bakis... usch vad jag mådde dåligt... Hockey på tv. Vi var ett gäng på 7 pers som tittade på matchen mellan Finland - Ryssland. Finland förlorade deras spel var dålig... Men men... Sen på kvällen sjöng jag på Johanskrog. Tanja kom dit ensam, men lite efter det kom Timo och Vellu och några till men de åkte därifrån efter en kort stund. Det var mycket folk. Efter spelningen så åkte vi förbi Mcdonalds. Jag åt chickenburgare och drack mjölk.

Söndag: Tanja och Ari kom hem till oss och vi tittade på hockey. Finland - Sverige och Finland vann... Ihanaa Leijonat, ihanaa...... Tanja var magsjuk, stackarn spydde som bara den hos oss. KRYA PÅ DIG TANJA ! Efter matchen åkte jag, Timo o Daisy titta på Johannas valpar och det slutade med att vi tog med oss en hem. Sheila heter hon men hon kommer att få ett nytt namn när vi kommer på ett bra namn. Sheila är 10 veckor och hon är en Amstaff.

Idag vakna jag med feberkänsla i kroppen, ont i halsen, förkyld och med hosta. Så i dag var inte en rolig dag... Men ändå var jag och Daisy på långpromenad.

image89

image90

image91

Nu börjar det likna nått

Vikt = 64,5 kg

Magen på den fetaste omkretsen = 88 cm

Jag har börjat gå ner i vikt. Känns så underbart att det händer lite i alla fall. Jag vägde som mest 69 kg.

Det kändes så skönt igår när jag gjorde nytt rekord på crosstrainern.

Ikväll blir det fest och Tanja kommer. Party Party...


Vänner är bra att ha !


image87

image86

image88

LG Hockey games 2008

Det är roligt att det är hockey på tv. Finland vann över Tjeckien med 6-1.

image84

image85


Höjdpunkterna

Måndag:  Var iväg till simhallen tillsammans med Jenni, Sussu och Nellie. Det var roligt.

Tisdag:    Tränade. Var och hälsade på Tanja som nu har kommit hem. 
              Spelade ett roligt spel med henne.

Onsdag:  Hände faktiskt inte mycket, hade ont i hela kroppen och knoppen

Torsdag:  Fint väder, långpromenad och träna. 
              Gjorde nytt rekord på crosstrainern 8 km på 18.27.

Vad som händer imorgon??? Ingen aning än så länge men en sak är säker att jag ska dricka....

På lördag ska jag sjunga på Johanskrog.

Borås igår!

Den här veckan har varit som den har varit men jag har i alla fall kämpat med träningen. Igår sjöng jag i Borås. Det var super kul. Jag verkligen njöt av att stå på scen sjunga och dansa. Det är det som jag är gjord för. Rösten fungerade visst var den inte helt perfekt hela tiden men så gott som. Publiken var nöjda och jag fick mycket beröm. Det var så god stämning.
När jag skulle köra hem så var det snöstorm. Såg endast typ 2 meter framåt. Fick ont i hela kroppen av att jag fick spänna mig för jag var rädd för att bilen skulle åka av vägen. Var trött och helt slut när jag var hemma.
I dag vaknade jag nog på fel sida, allt känns helt plötsligt såååååå jobbigt, jag har ont i hela kroppen och huvudet känns som om den ska sprängas. Men men det går nog över... Ute så blåser det och är kallt.
Jag ska träna lite senare så jag kanske blir på bättre humör... Vem vet???
Imorgon är det måndag och jag har fullt upp... Jenni ska till dagis, jag har tvättstuga kl.7.00, Ska skjutsa Timo till läkaren och röntgen, Sedan pratade jag och Sussu om att vi skulle till badhuset tillsammans med Jenni och Nellie. Få se hur allt blir...

RSS 2.0