Rolig Fredag. Sen jobbade jag resten av helgen

I fredags kom Tanja och hennes föräldrar K och P hit till Finland. Vi träffades vid Mylly som är ett stort köpcenter. Där var de med sin stora husbil. P bjöd oss på kaffe och lussebulle. Sedan åkte vi till Åbo cetrum. Gick till maskeradaffären. Tanja och Timo hittade dräkter och köpte. Jag provade några men ingen av dem som jag provade kändes bra. Så jag köpte inget. Sen gick vi en stund på stan och åkte tillbaka till Mylly köpceter. Där handlade vi. Sen åkte vi hem till oss. Jag började direkt med att laga mat, tacopaj. Vi fick en vinflaska av P och K. Sedan fick vi två presenter från Tanja men de öppnar vi inte förrän på julafton. Kloackan gick helt plötsligt hur fort som helst. Så vi fick lite bråttom. Duschade och gjorde ordning oss. Timo åkte iväg till Tampere för hans far är där och Timo behövde hjälp med att laga bilen för att den inte gick igenom besiktningen.
Vi åkte iväg till Kyrkan i Tanjas föräldras husbil. Jag, Tanja och P drack och jag tyckte att det var kul att åka med i husbilen. Den är hur fin som helst och stor. Tanjas föräldrar bjöd med mig på en julkonsert. Den var tyvärr lite seg, det blev bra sista halv timmen som tur var. Bra att den inte var hellt misslyckad. Under tiden som vi var på konserten hade de ringt från jobbet. Det var i behov av folk tills på lördag. Jag fick panik. för jag behövde verkligen få jobba för att få pengar. Så tur som det var alla var förstående och jag ringde till jobbet och sa att jag kunde komma. Vi åkte hem till mig så jag fick hämta saker och kläder som jag skulle ha med mig till jobbet. Sen åkte vi full fart och parkerade husbilen bredvid terminalen. Sen sa K: snabbt med en stark drink till mig. Stackarn hade ju fått köra hit och dit medans vi andra hade redan druckit. Vi drack i husbilen sen beställde K taxi och vi åkte iväg till Galax som är en bra dansställe i Åbo. Det var Jukka Hallikainen som uppträdde. Vi fick stå i kö ca 40min. Man kände att man nästan hann bli nykter på den stunden. Men när vi väl kom in så drack vi, dansade, snackade och hade roligt. Jag är så tacksam till Tanja och hennes föräldrar för hela kvällen. När stället stängdes så tog vi en taxi till husbilen. Jag hoppade upp i sängen och somnade direkt. Sen ringde klockan vid åtta. Jag klädde på mig och gick in till terminalen. Det var lyx att bara kliva ut ur dörren och gå 50 meter så var jag inne i terminalen. Bilder lägger jag ut sen när jag får dem av Tanja.

Lördagen på jobbet gick ju helt okey fast jag var väldigt seg och bakis. Söndagen gick också som vanligt bra. Jag var Ville och hade skoj med barnen. Sen var jag ju i tomte kläder hela tiden på jobbet.

I morse kom Timo och hämtade mig från terminalen. Vi var iväg och fixade några ärenden. Sen var Timo tvungen att åka tillbaka till Tampere för de hade inte fixat färdigt allt med bilen. Nu har jag varit ensam hemma med Sheila. Jag bastade och sen har jag mest suttit här framför datorn. Pratade med min syster idag på FB. vi har ju inte pratat med varann på nästan ett år. Det kändes bra och jag är glad för hennes skull att allt går bra för henne. Sen pratade jag med Tanja också på FB men hon är ju i Lappland och hon har någon slags trådlös internetuppkoppling så den var ju inte världens bästa. Vi hade bara allmänt sjukhumör när vi skrev till varann. PLUPP PLUPP... hihiii....



Om tre dagar är det julafton. Jag och Timo som det ser ut nu firar jul ensamma här hemma. Det blir skönt att fira jul tillsammans i vårt hem. Jag ska laga julmat sen ska vi basta och bara vara. Nu skulle jag faktiskt vilja fixa hem en julgran på grund av att vi ska fira jul hemma. Sedan är det ju bara en vecka kvär till maskeradfesten. Längtar tills det. Mina bästa vänner ska vara här och vi ska ha hur kul som helst.

Idag skickade jag iväg några "julkort" genom mail.





Kallt...

I lördags när Timo körde mig till terminalen i lördags morse. Det var blött på marken så jag tog inte ens med mig vantar. Imorse när han hämtade mig var det över 10- och jag höll på att frysa skiten ur mig.
På jobbet gick det jättebra, jobbade ihop med Nanna och det e skoj. Vi gjorde massor av skojiga saker med barnen. Barnen var glada och vi var glada. Vi hade luciatåg i söndags. Nanna var Lucia och vi var 2 tärnor och en stjärngosse. Vi startade sjungandet kl.06.30 på bryggan sen gick vi runt i båten och sen till terminalen. Vi var färdiga kl.08.20. Vi fick mycket beröm att det lät så bra. Vi var bara fyra men det lät som vi var fler eftersom vi sjöng olika stämmor. Det var jätte roligt. Efter det gick jag ner till hytten tvättede av sminket och satte på Ville smink och dräkt. Sen var det upp till Fun club, det var glasskalas, välkomstträff och morgonjumpa. Barnen var helt i extas och det var sååååååååå kul att vara Ville. Sen fortsatte dagen med massa roligheter.




Nu vet jag tyvärr inte när jag ska jobba på grund av att en annan har "tagit" redan de dagar som de behöver extra "lekis". Hmm... men de sa att de skulle ringa till mig direkt när de behöver mig. Så de kan ringa en kväll och sen ska jag jobba direkt på morgonen. Behöver verkligen jobba. Jag skicka ett mail till en annan fartyg och skrev att om de var i behov av lekledare så kan de gärna ringa till mig.

En glad nyhet är att Tanja kommer på fredag tillsammans med sina föräldrar. De ska på julkonsert och de har bjudit med mig och jag tycker att det ska bli fantastiskt. Hoppas de kommer hit innan det så att jag får bjuda på middag som tack för allt de har gjort för mig. Det kommer att bli kraaaaaaaaaaaaamkalas på direkten när Tanja kommer. Vilket fall som helst så kommer hon hit direkt på morgonen när fartyget kommer till Åbo.

Nu är det endast 16 dagar kvar tills nyårsfesten. YES!!!
Få se vad man ska klä ut sig till. Har några ideér. Sussie har redan beställt sin dräkt. OOOOH vad jag vill att nyårsafton ska vara NU.

Här är några ideér...





Ensam hemma nu.

Timo och hans far Repe åkte i morse iväg till Lohja. De ska på begravning. Tyvärr... Helinä som var Timos faster ska begravas idag och jag är ensam hemma med Sheila. Helinä var en god kvinna med humor. Träffade henne första gången 2006. Vi var hos dem ett par dagar då på sommaren när jag och Timo var på vår första semester. Sist var vi hos henne och hennes man sommaren 2008. Hon var så himla gästvänlig och man fick skratta tillsammans med henne. Tyvärr tar livet alltid slut men för henne alldeles för tidigt. Jag hade gärna följt med på begravningen men jag var tvungen att stanna kvar hemma med Sheila.

Igår kom Timos pappa hit och han hade med sig mina saker som jag hade hos Timos syster. Jag blev så glad över att få dem. Jag hade mina julsaker där så självklart startade jag igång med att sätta upp dem. Satte upp min spegel och min tavla som jag fick vid studenten av mamma. Sedan lyssnade jag på skivor och gick igenom mina dvd så nu när jag har tid ska jag se på dem. Mitt spel "jackpott" som jag fick av Sussie när hon var till Thailand och mina andra spel som twister som vi fick av Tanja, om jag minns rätt så fick vi den som inflyttningspresent i Ranneberg. Hur som helst så var det kul och få mina saker. Igår passade jag på att träna medans Timo och Repe var ute med Sheila. Sen på kvällen var det bastu.

Idag trots att det är en sorglig dag så ska jag njuta av min stund ensam hemma. Jag och Sheila ska iväg snart på långpromenad, sen ska jag träna, lyssna på bra musik och något som jag har saknat... "Kajgryta" jag ska laga det. Det är en orientaliskchiligryta. Timo tycker inte om det så nu passade jag på att handla det när vi var iväg igår i affären. Sen imorgon ska jag iväg och jobba lördag och söndag. Så vill ni ringa till mitt svenska nummer så gör det imorgon eller söndag kväll vid tiden när båten är i hamnen för jag är ledig mellan kl.19-19.30. Inte mycket men lite i alla fall. Vilket fall som helst så ser jag fram emot att jobba imorgon. Det blir julklappsdelning som Ville Viking mm...

Ha det så gott nu i helgen!

En ledig helg

I fredags var jag i väg och handlade gardiner till köket. När jag fick upp dem i fönstret blev jag glad för de såg helt annorlunda ut. Det blev faktiskt jätte fint. I fredags köpte jag även en 6-pack "karpalo lonkeroa". Vi bastade och drack. Timo satt mesta tiden framför datorn. Han pratade med sin kusin på Skype och samtidigt så spelade de spel mot varandra på nätet. Jag hade inte så mycket att göra så jag spelade Wii - Tomb Raider. När Timo gick och la sig så satt jag framför datorn ett tag och gick och la mig vid halv två.

I lördags ringde kl.06:50. Sussie var på kryssning så jag lovade komma och hälsa på henne på terminalen. Timo följde med. Sussie var fortfarande full och hade knappt sovit nått. Det var trevligt och träffa henne och snart ses vi ju igen. När vi kom hem så var det ju onödigt att lägga sig och sova. Vi gick iväg på en lång promenad. Åt tacopaj och tittade på backhoppning och film.

Idag har jag tittat på två filmer, tittat på backhoppning mm... Stort grattis till Harri Olli för andra placeringen på backhoppning och även stort grattis till Anssi Koivuranta som kom två på nordisk kombination. En bra dag för Finland. En fin självständighetsdag för Finland. Nyss tränade jag, sitter här svettig och slut framför datorn. Väntar på att bastun ska bli varm och Timos ska träna färdigt eftersom han startade träna efter mig.


Storstädning...


Idag har jag varit i farten. Var på långpromenad direkt på morgonen med Sheila. Sen slängde jag ut mattorna och började storstäda. Nu luktar det gott och känns bra. Nu vill jag bara åka iväg till Masku köpcenter och köpa ett par gardiner till köket och lite julsaker. Ska åka in till Åbo för att titta på lite maskeradkläder till nyårsfesten. Tänkte att det e lättare att gå dit och prova kläder så man ser hur man ser ut i dem. Nyss ringde jag och beställde tid till bowlingen 1/1 2010 kl.20-22. Längtar så himla mycket tills nyår. Då blir det party party....
En positiv sak med att vara själv hemma nu när Timo är på kurs är att jag får lyssna på musik som jag verkligen gillar som han verkligen inte tycker om. Idag har jag lyssna på massa godingar i stil av rockabilly. Musik får mig att må bra.


Konstigt med drömmar nu har jag drömt om min far flera gånger. Inatt kändes det så verkligt, som om han levde forfarande. Han höll i en av knivarna som jag har hemma. Kniven har han ju hållit i för många herrans år sen för det är en kniv som vi hade redan när vi bodde i Finland. Jag förstår inte varför jag drömmer om honom väldigt mycke på sista tiden. Det är ju i för sig 4 år sen han begravdes. Skulle behöva åka till hans grav i Mikkeli men det är för långt dit just nu och jag har inte råd med det. Ska försöka lösa det på nått sätt i samband med att jag åker och hälsar på min mormor som jag inte nu har sätt på ett år. Dit skulle jag också verkligen behöva åka... Mycket som man skulle göra men No money No funny...


Shit vad fort tiden går.

Tiden går så fort att man inte hinner med. Snart är det jul och sen nyår och ett helt nytt år börjar med nya tag och löften som man inte håller... Som t e x gå ner i vikt, äta mindre skräpmat och godis mm... Men sånt e livet. Idag var en bra dag. Började dagen med långpromenad med Sheila. Det var -4 grader och solen lös. Hur gott som helst. Skönt att det inte var blött och jävligt. Sedan gjorde jag mat och efter det körde Timo mig till Bauhaus. Där var J. med sin dotter I. Vi åkte iväg och tittade på hennes "sommarhus" och åkte hem till henne. Pratade om allt möjligt. Kändes skönt för nu har jag en som jag kan umgås med här i Åbo. Då hon inte jobbar för jag träffade henne på jobbet alltså på båten.

Här i Raisio fungerar inte vårdcentralen ordentligt. Hon som ska vara min läkare hör sig inte av fast det är inbokat i hennes schema att hon ska. Jag var och röntga mitt knä för nästan 2 veckor sen efter att jag från akuten hade fått en remiss till röntgen. Efter röntgen så skulle min läkare ringa till mig angående resultaten men det har hon inte gjort så jag ringde till vårdcentralen och frågade om mina resultat. De kunde så klart inte säga något utan skrev upp mig i läkarens schema, alltså att hon skulle ringa till mig på eftermiddagen igår men det gjorde hon inte. Jag väntade idag på förmiddagen men fick inget samtal. Så jag ringde upp till vårdcentralen igen och de kunde bara säga att de beklagar. Sedan hade min läkare gått hem, imorgon har hon möte och man kan inte byta läkare. Timo hade tid till henne i måndags men efter 40 minuters väntan gav han upp. Idag var grannens son med sin dotter till henne och de fick vänta i en timme. Sedan berättar grannarna till oss om hennes beteende och sätt att behandla sina patienter. Man borde göra en stor klagomål om henne för vi ska väl ha rätt till bra vård och har man tid hos läkaren så ska man inte behöva vänta hur länge som helst. Man kan acceptera en liten försening men det ska ju inte vara överdriven. Åker man in på akuten så vet man att väntan kan vara lång men har man en inbokad tid så ska den fungera och när man till slut får möta läkaren så ska hon ge bra och rättvis behandling. Jag fattar inte vad det är med mitt knä. Efter att jag jobbade eller tränar så kan jag inte gå på typ 2 dagar pga smärta och jag kan inte sträcka ut mitt knä för det gör så himla ont. Nått fel måste det ju vara och värktabletterna hjälper ju inte. Nu har jag haft ont i knät i över en månad. Blir tokig snart för jag vill kunna träna och komma i form.

På fredag ska Sussie och några till åka på kryssning med M/S Amorella som jag brukar jobba på och tyvärr så jobbar jag inte i helgen. Jag tänkte att jag skulle åka på kryssning och träffa dem men det blir svårt ekonomiskt. Varför ska allt handla alltid om pengar? Jag hade så gärna åkt och träffat dem men nu är ju livet som den är. Men som tur så har vi ju nyårsfesten pch då kommer ju hon hit. Men jag har lovat att åka till terminalen och träffa henne. Jag ska jobba ombord 12-13/12 och då är det lucia få se om man blir tvungen att vara med i luciatåget.

RSS 2.0