Finland! Here I come...

Nu är allt klart...

Imorgon så ska jag uppträda i direktsändning kl.18.00 på Radio P4 i Göteborgs radiohus. Den kommer att sändas på P4 och sedan kan du se den live på www.hakopuro.com.
Kl.20.20 åker mitt flyg från Landvetter till Helsingfors, där kommer Ari att hämta mig och jag ska övernatta hos han och hans tjej som jag inte har träffat än men hon gör Ari glad så hon måste vara en himla trevlig tjej.

Lördag
Åker mitt tåg kl.10.00 från Helsingfors till Imatra och då kommer Sari (min faster) och Sepe hämtar mig. Jag övernattar hos dem en natt.

Söndag
Åker jag till min andra faster Tarja och vara där och umgås med mina kusiner.

Måndag till fredag
Ska jag till Simpele hem till min mormor och jag kommer att även träffa min morbro Urpo. Sedan ska jag vara hos mormor men en dag ska jag tillbaka hem till Sari för hennes dotter min kusin Sanna kommer dit och jag ska träffa henne.

Fredag den 5/12
Åker mitt tåg från Simpele kl.13.40 och jag ska till Helsingfors och hälsa på hos Kirsi och Kimmo.

Lördag den 6/12
Åker mitt flyg hem kl.11.50 och jag är i Landvetter kl.12.15 i svensk tid. Timo kommer och hämtar mig och sedan ska jag göra ordning mig och åka iväg till Trollhättan och sjunga tillsammans med Miranda orkester.


Så har du inget för dig den 6/12 så välkommen till Trollhättans folketspark. Jag åker själv dit så är det någon som vill åka med mig dit så hör av er till mig, jag blir överlycklig om jag får sällskap med mig dit.

Ha det så bra så länge!

Jag vill...

Har funderet starkt på att åka till Finland och hälsa på mina släktingar. Har tittat på alla möjliga alternativ som skulle vara enkelt och det smidigaste sättet. Jag har ju de problemet att jag har bara nästa vecka på mig att göra det. Jag har ju en spelning på fredag 28/11 och sedan 6/12 så där emellan skulle jag hinna... Ska ringa runt till släkt imorgon och kolla så att det passar för dem att jag kommer, sedan beställer jag biljetter om det går.

Idag åkte mamma hem, hon fick med sig Daisy och jag gråt som ett litet barn när jag hade lämnat av dem vid täget. Men det handlar ju bara om några veckor men det kändes jobbigt att skiljas från henne för hon är mitt "barn" och mitt så gott som "allt". Men jag vet att hon har det bra hos mamma. Kiitoksia Äiti avusta !!!

Nu ska jag ta hand om mig själv och pigga upp mig så jag blir på bättre humör.

Första snövädret.

Idag kom första snön men det var inte mycket som kom. Mamma skulle ha åkt hem idag men hon stannade en dag till. Så idag har vi gjort köttpiroger "lihapiirakoita". Det var verkligen inte lätt eftersom man skulle fritera dem. Men nog hade vi roligt vi skrattade åt alla köttpiroger som såg roliga ut.









Stort tack till dig mamma för att du var här och piggade upp mig.


Sedan har jag pratat med min syster på msn idag och det var länge sen. Saknar henne mycket och hoppas att vi ska träffas snart. Jag har inte träffat henne på jätte länge... för länge...

Helgen är över...

I fredags var jag och Timo hemma. Tittade på Idol och storstädade hemma.
I lördags kom min mamma hit. Vi åt mat och gick ut med Daisy. Sedan gjorde vi oss i ordning och sen skulle jag iväg och sjunga. Det var tyvärr inte så mycket folk som det brukar men jag trivdes med att få stå på scen och sjunga. 
I söndags vaknade jag vid kl.11 mamma och Daisy hade redan varit ute. Timo och jag lagade lasagne. Före maten var vi ute i skogen med hundarna. Lilla klant Sheila gjorde illa sig i tassen och blödde, men jag tror att hon har gjort illa sig på glas som folk har slängt och krossat lite här och där.

SNÄLLA MÄNNISKOR KAN NI VARA SNÄLLA OCH SLUTA SLÄNGA OCH KROSSA GLAS UTE FÖR DET SKADAR DJUR SOM ÄR UTE OCH SPRINGER SAMT SKRÄPAR NER NATUREN ! SKÄRPNING !!! DU VILL VÄL INTE HELLER ATT DU ELLER DITT DJUR FÅR SÅR AV GLAS SOM LIGGER PÅ MARKEN.

Sedan har jag och mamma bakat munkar. Det var roligt och gott gotti gott gott.




Idag åker mamma hem och jag tackar henne för den här helgen.
Här är lite bilder på hundarna som jag har tagit under helgen.













Sanna Toivanen & Yrjö Oskari Hurmio 5 år !

Idag har vi spelning här i Göteborg på Johans Krog.
Exakt för fem år sen 22/11 2003 hade jag min första spelning tillsammans med Yrjö Oskari Hurmio ( Esko & Ahti ).
Det har varit många roliga och fantastiska spelningar tillsammans.

Här är några bilder från våra 5 år tillsammans.

Första spelningen i Norrköping 22/11 2003 och jag sitter i bussen och läser igenom sångtexter


Sedan här har vi packat våra saker


Här är en bild från min första spelning på Johans Krog 20/12 2003


Sedan lite blandat ( klicka på bilden så blir den större )

 

 

    

   

 

 

 



Det finns massor av bilder men dessa får räcka nu!

Här är en rolig reklam Esko gjorde på Finska


VÄLKOMMEN TILL JOHANS KROG IKVÄLL OM DU INTE HAR NÅGOT ANNAT FÖR DIG!

Shit vad dagarna går fort...

I morgon är det redan fredag och vi har inga planer förutom storstädning. Ska nog vara hemma och ta det lugnt. På lördag kommer mamma ner hit till Göteborg och på kvällen så ska jag sjunga på Johans krog här i Göteborg. Det ska bli roligt eftersom en utav sakerna som får mig att må bra är att få sjunga. I morgon så ska jag ringa till Doktorn angående mitt ansikte jag har fått riktigt förjävliga utslag eller eksem eller vad det nu heter. Jag har haft det tidigare också och det heter Perioral dermatit. Jag behöver få en recept på medicin så att jag ska bli bra. Skäms så jävla mycket för mitt ansikte, inte nog med denna hudsjukdom så kan jag inte låta bli att riva sönder allt. Tur att det finns smink så att man kan dölja det lite i alla fall. Nej nu ska jag gå och sova eller sova och sova... Har så fruktansvärt svårt att sova, jag vaknar upp hela tiden och varje gång som jag väl somnar så har jag mardrömmar. Igår kvällså tog jag en sömntablett för att jag skulle kunna somna, till slut somnade jag och när jag vaknade i morse så kändes det som om jag hade världens bakis. Jag fattar inte varför man ska må dåligt dagen efter att man tagit en sömntablett. Men men hur som helst så hoppas jag verkligen att du som läser min blogg får en riktigt trevlig helg.



Out of my mind

Lite av vad som känns just nu!


Skivor jag gillar att lyssna på förutom finsk musik

James Blunts skiva "Back to bedlam" är en grymt skön skiva. Det finns många bra låtar på den eller rättare sagt är alla låtar på den skivan bra. Här är några av favoriterna.

Goodbye my lover



Wiseman



High



Sedan lyssnar jag mycket på Norah Jones. Hennes skiva "Come away with me" är underbar. Här är några av låtar som får mig att lugna ner mig.

Come away with me



Don't know why



Turn me on



Sedan lyssnar jag Vaya Con Dios, Lionel Richie, Paul Ankas skiva "Rock swings" är grym, sen lyssnar jag på annat oxå men dessa fem ligger på topp.








"Hello" från "Rock swing" med Paul Anka
 

Sanna Toivanen 2005 Kolsvan kesäjuhlat



Hihihi... Det var roligt att hitta denna.

Frisk luft är det bästa medicinen

Sista tiden har jag tagit väldigt många och långa promenader med Daisy i skogen. Det är det bästa just nu, jag sätter på mig mp3 i öronen går till skogen. Daisy får springa löst och jag lyssnar på musik och sjunger med. Det känns som den bästa medicinen nu att gå i skogen och slappna av.

I fredags var jag med Marika. Vi var hem till hennes mamma och bastade, hennes mamma bjöd på tacos. Sen åkte vi hem till henne och sen till slut till Karaoken. Jag hade det väldigt trevligt och roligt där tillsammans med Marika och de andra som satt vid vår bord. Tusen tack till Marika för fredagen!  Timo var nykter så han körde bil. WOW jag blev imponerad av att han hölls sig nykter i helgen... Hihihi... Men det är väl dags att lugna ner sig.

I lördags tog vi en långpromenad med tjejerna (Daisy och Sheila så klart) direkt på morgonen. Sedan lagade vi lasagne, tittade på film och gosade. Härligt att bara vara hemma och ta det lugnt.

I dag har vi också ägnat åt oss hundarna, film och bara varit hemma. Idag har det verkligen varit höst väder, när vi var på promenad med flickorna så blåste det kallt och på toppen av allt så började det regna som bara den, men som tur är så gör inte lite vatten nån skada.
Idag har det varit farsdag. Jag har tyvärr ingen far kvar att gratulera. Känt mig nere för det men livet har gjort sitt val och min far finns inte kvar. Grattis till er alla pappor.



Mitä sinä sanoa?


Okeido!

Halloween gick förbi fort. Alla var och festade men jag var hemma och hade i alla fall trevligt sällskap. Vi tittade på film, promenerade med hundarna, spelade spel, åt massor med godsaker och pratade om det ena och de andra. Timo var som vanligt ute och festade. Men men... sånt e livet. Jag ville faktiskt bara vara hemma och ta det lungt. Jag har tänkt på min far som dog den 31/10 2005. Jag satt och tittade på foton och hans bild kom fram och jag grät som ett litet barn... *snyft* Jag har varit väldigt nere igen, känner ingen glädje i nått, allt känns tungt och jag känner mig som jag har en bomb inom mig som exploderar när som hellst. FAAAAN hatar när jag mår så här och jag kan inte hjälpa det utan det är som det är. Det är bara för mycket runt mig just nu som suger min energi som min psykolog säger...

Till nått roligt! De ringde från radion igår och frågade om jag kunde vara med och uppträda i direktsändning den 28/11 kl:18.10-20.00. Det kommer även att finnas chans för människor att dansa där så välkommen till nya radio huset i Göteborg. Det är en realiseparty för den nya Musalista 14 skivan. Jag har två låtar som finns med på den och det är "Mikä siinä on" och "Rakkauteen kirjattu".

Har du inget för dig så kan du gå in på sidan www.hakopuro.com där kan du rösta på tex mig om du nu tycker att min låt är bäst av dem som tävlar. Det är en tävling som Hakopuro har startat och man vinner inget utan det är mest för skojs skull den tävlingen finns och de fem bästa går vidare till nästa månad. Du kan klicka på låtarna och lyssna igenom dem. Sen kan du rösta en gång om dagen.

Äänestä suosikkiasi / Rösta på din favorit

Det går till så här:

1. Du klickar på låten/artisten som du vill rösta på och klickar på "äänestä/rösta".
2. Skriver in din mailadress. Klickar på ok.
3. Sedan får du ett mail från webvoter och den ska du öppna och klicka på den blåa texten för att bekräfta att du röstar och då har du gett en röst.

RSS 2.0