Mina vänner i Finland

image190

Kirsi & kimmo lärde jag känna på Finlandsfärjan Gabriella när jag var på väg till min fars begravning i november 2005. Jag hade precis dagen innan varit på lasarettet och genom gått en ögonoperation. Jag såg knappt framåt men var tvungen att resa till finland. Jag träffade dem när det var karaoke i puben, vi började prata med varann och dagen därefter fick jag åka med deras skjuts dit jag skulle i Helsingfors. Efter den dagen när vi böt nummer med varann så har vi ringt till varandra och träffats lite då och då. Bilderna ovanför är från 2006 när jag åkte med min Sussie till Helsingfors för att kolla på Lordi och från att jag ooch Sussie var hos dem. Vi träffade Kirsi & Kimmo, vi festade och hade roligt. Samt finns en vän till som heter Ari med på bilderna. Kirsi och Kimmo är två underbara vänner. Tack för att ni finns och stöttar mig på alla sätt och vis.

Heh heh... Tässä on teille (siis Kirsi ja Kimmo) tekemistä kun käännätte minun kirjoitukset suomeksi. HALI Teille!

Musalista 5/4 kl.14.00

GLÖM INTE ATT RÖSTA

INTERNET RÖSTNING BÖRJAR PÅ MÅNDAG

image189

Sjukling!

Usch så tråkigt att vara sjuk. Förbannade förkyldning, hosta, kroppsmärta o huvudvärk/feber... Men sånt e livet... Tur att jag slipper själv vara sjuk för Timo har samma sjukdom så det är bra att vi är sjuka samtidigt så sjukdomen inte går fram o tillbaka mellan oss. Jennifer är inte sjuk än men hon är lite förkyld men hoppas att hon inte får feber o sånt.


Sheila växer fort nu, hon är den 6/4 fyra månader gammal o hon väger redan 11,5 kg. Här är lite bilder.

image184

Sheila har lärt sig att ge tass

image185

Bästisarna tittar ut

image186

Lyssnar

image187

Timo o Sheila vilar

image188

Do diin... Nu är påsken över.

Fredags blev det karaokebaren som vanligt... Party party med Tanja.
I lördags så sjöng jag på Johans krog, Det var skapligt med folk där men inga av mina vänner. Johanna lovade komma dit tillsammans med Timo men de hade festat hemma hos oss o sedan tillsammans med några bestämt sig för att gå till karaoken för det skulle bli billigare. Så jag blev besviken eftersom jag var så inställd på att de skulle komma o sen gör dom inte det. Efter att jag hade sjungit färdigt så åkte jag till Karaoken, var där tills de stängde o åkte hem.
I söndags så var jag festa sugen... törstig... Så jag fixade en liter vodka. Tanja kunde inte komma o festa så det blev jag, Timo, Johanna o Kimmo som festade. Fy faaaan vad jag blev full helt plötsligt eftersom jag inte har druckit sprit på länge. Jag hade kul men Timo klagade på att jag var så glad... Aldrig nöjd... Jo, när jag sitter o håller käften då är allting frid o fröjd.... Efter karaoken åkte jag, Timo o Kimmo hem till oss, jag fixade varma mackor o sedan la vi oss o sov.
I måndags kom Jenni. Hon o jag gick iväg på kalas, Sussus dotter Nellie fyllde 2 år. Vi var där o Jenni ville inte åka hem för hon hade det så roligt. Helt plötsligt började det snöa jätte mycket o jätte stora flingor. Vad roligt.
Förutom allt det här som jag gjort så har jag o Daisy varit mycket ute o hon har lekt med Emppu.


FRIENDS 4-EVER

image183


Tanja o jag hade roligt igår !!!



PARTY PARTY

YES!!! Jag "lurade" hit Tanja så ikväll blir det party party!!!

image182

Vad konstig vädret har blivit

Snö storm o det är påsk... Allt känns så konstigt... Men men man får vara glad att det snöar o inte regnar. image176

Den här veckan har jag haft 3 dagar praktik. Det har varit väldigt spännande. Man har mött på några skumma o
några besvikna o några glada personer den här vecka. Igår fick vi som tur sluta lite tidigare. Jag var iväg på en
skoaffär o tänkte köpa skor men det fanns inte några i min storlek  :O( Hatar mina fötter.
Igår var det hockey Frölunda - Färjestad. Vi skulle titta på det hemma hos med Tanja o Ari men men våra kanaler fanns inte kvar. Så killarna fick åka iväg till Bordet o titta på hockey. Jag o Tanja stannade kvar o min syster var här hos oss med sin hund Kejsarn som ni ser bilder på längre ner. Jag o Tanja bestämde oss för att åka iväg o titta på hockey (eller rättare sagt än gjort JAG ville se på matchen). Vi åkte ner till Bordet o "voi herran jestas" vilken match det var, den var så himla spännande ända framtill slutsignalen. Som tur vann Frölunda matchen. Tanja satt för skojs skull o heja på Färjestad eftersom alla andra höll på Frölunda o det var en äldre man som tittade lite snett på henne när hon ropade "heja Färjestad"... heh heh... Tanja, du e go du!
Efter matchen åkte vi hem o fortsatte festandet en liten stund till men jag höll på att somna så det blev ingen lång efterfest för min del. Men men jag hade roligt med Tanja så länge som det gick!
Idag har jag varit ute med hundarna o min syster o hunden har sovit över här o hundarna har haft det jätte roligt.
Ikväll blir det "fest" eller rättare sagt jag ska supa. Få se hur det blir om jag sitter själv eller om jag får sällskap.

Imorgon är det avgörande matschen mellan Färjestad - Frölunda.

Nu är det vinna eller försvinna
.

image179

Men jag ska sjunga på Johanskrog imorgon så jag kan inte se på matchen *GRÅTER*

LYCKA TILL FRÖLUNDA !

image180

Hundar hemma hos oss

TRIPP, TRAPP, TRULL

image166

KEJSARN

image167

BUSAR

image168

image169

"LILLA" KEJSARN

image170

KEJSARN GER TASS

image171

BÄSTISAR

image173

image174


image175

Mee my self and I

LILLA JAG
image165

Kärlek

image164



Snööööööö

Oj vad förvånad jag imorse när jag vaknade. Snö... helt plötsligt. Det var så himla fint o härligt väder igår. Jag o Daisy var ute i 2 timmar i skogen med Emppu o Kristel.
Helgen har varit både bra o dåligt. Det som var bra var när jag var hem till Tanja i fredags. Vi lagade mat ( lax ), bastade o drack. Tanjas syster skjutsade oss till Karaoken o stämningen där var mindre rolig. Men överlevde tiden där men när man kom hem var det ännu tråkigare... Sov på soffan...
Lördag var jag helt slut o trött, var på lång promenad med Daisy, Emppu o Kristel. Timo stack ut på kvällen till karaoken o jag stannade kvar hemma. Tittade på hockey o Frölunda vann över Färjestad.


image163

Oho vad veckan går fort imorgon är det redan fredag

Utbildningen

Måndag: Lagar och förordningar som styr parkering
Tisdag: Praktik
Onsdag: Lagar och rapportering, felparkeringsanmärkningar.
Torsdag: Praktik
Fredag: Hjärt och lungräddning, L-ABC självskydd.

Denna vecka har bara försvunnit. I tisdags när jag hade praktik så fick jag gå bredvid Sussu o det var skoj. Vi gick o lappa, jag var helt slut när jag kom hem, det värkte i mina fötter o jag var helt slut. Lagade mat o somna på soffan.

Idag är det torsdag o jag hade praktik idag igen. Man känner att man lever av att ha gått 7 timmar.

Det känns bra i min grupp (ok... det finns en som jag inte gillar/går ihop med) annars går det bra.

Vad som händer imorgon, har jag ingen aning om...

Hur var helgen?

Den var bra...
Fredags så satt det några stycken hemma hos oss o drack Timo, jag, Kimmo, S, V. Sedan åkte S o V till karaoken o vi andra åkte dit lite senare eftersom vi hade hundarna så vi kunde inte åka för tidigt. Sen kom Sussu o skjutsade oss o hon följde med in o sjöng en låt. Det var lite folk på karaoken, men vi hade roligt ändå. Timo o Kimmo  höll på att skämta hela tiden så man fick många goda skratt. Först vid tolv tiden kom folket. Då var det dags för mig att åka hem o sova eftersom klockan ringde 5.40 på lördag morgon. Så vid halv ett åkte jag hem o då ringer Tanja, hon o hennes föräldrar var på väg till karaoken. Men men jag var tvungen att åka hem för att orka med lördagen. *SNYFT*. När jag kom hem gick jag ut med hundarna o gick o la mig med dem i sängen. Strax efter tre vaknar jag upp ut av att Kimmo hoppa på mig i sängen o killarna försöker få mig att komma upp. Jag fattade inte så mycket utan talade om att jag orkade inte vakna upp eftersom jag skulle upp tidigt. Så Timo o Kimmo fortsatte festa, vilken tid som Timo kom o la sig har jag ingen aning.

Lördags ringde kl.5.40 gick direkt ut med Daisy, gjorde ordning mig o satte mig på bussen, spårvagnen till centralstationen. Satte mig på tåget till Eslöv. Kari kom o mötte mig  vid stationen i Eslöv. Vi startade direkt med inspelningen när vi kom hem till honom. Han tyckte att min idé om slutet lät bra. Han o hans familj är jätte trevliga, snälla o lättsamma människor. Skönt med såna människor som man inte behöver vara nervös inför o man kan vara sig själv utan att vara rädd för vad de ska tycka. När vi var färdiga med inspelningen lagade hans fru mat, det var jätte gott. Sedan skulle vi åka. Alltså Kari hade spelning i Göteborg så jag fick åka med honom. Sedan kom min syster hem till oss. Vi pratade med hennes barn väldigt mycket o hon saknar dem så himla mycket. Men snart ska hon o jag få träffa dem o vi ska verkligen kramas. Timo o Kimmo hade redan startat tidigt med drickandet o de hade haft roligt hela dagen o de fortsatte med sina galna skämt. Fy faaaaaaan vad jag har fått skratta i helgen. Timo o Kimmo åkte till karaoken tidigare än mig eftersom jag ville göra ordning mig. Min syster stannade hemma hos oss med hundarna.  När jag kom till karaoken så var det inte så himla mycket folk o absolut inte många som sjöng, typ nästan endast jag o Sussu. Sussu o jag hade roligt, vi satt med Timo, Kimmo, T, M mfl. Alla höll på att reta Kimmo så alla hade roligt på hans bekostnad... heh heh.... men han höll på att ge igen o alla skämtade med varandra. Det var folk som funderade över att vad jag o Timo hade bråkat om i fredags eftersom jag åkte hem tidigare... fan vad folk är sjuka, vi hade inte bråkat utan jag var tvungen att åka hem tidigt. Men folk ska alltid tro nått annat... Men men hur som helst hade jag o andra en jävligt rolig kväll. När karaoken var slut åkte vi hem o Sussu, hennes man Sauli, Kimmo, Timo o jag skulle hem till Sussu o Sauli på efterfest... Men alla var helt slut. Kimmo somna först, sedan gick Sussu o la sig, Jag slumrade till på soffan, Sedan gick jag till köket sa till Timo att jag ville hem, men jag la mig på soffan eftersom Sauli  o han pratade. Men Sauli kom o pratade med mig medans jag halv sov på soffan, Timo somnade vid köksbordet. Efter kl.5 väckte jag Timo o vi gick hem o Kimmo följde med.
Idag är det söndag vaknade vi vid 13, vi beställde mat, jag köpte en kebabtallrik. Nu är vi helt utslagna, killarna tittar på tv o jag sitter här framför datorn. Imorgon är det fortsättning på utbildningen.
Jag längtar tills jag får hem låten, alltså när den är färdig mixad. Hoppas att den blir bra, den känns bra o låten är bra ( tycker jag i alla fall ).

Sms:a med Tanja nyss, hon var så sugen på kebabtallrik från pizzerian här i Rannebergen jag retade henne eftersom jag hade redan ätit en... heh heh...

image141



Stort tack till Kari för arbetet med låten.
Stort tack till min älskade Timo för att du har varit så himla go o kärleksfull.

image142

Måndag till fredag

Måndag: Lokala föreskrifter och policy i Göteborg.
Tisdag: Konflikthantering
Onsdag: Konflikthantering
Torsdag: Lag och förordning om kontrollavgift vid olovlig parkering
Fredag: Självskydd och handdatorer

Så här har utbildningen sett ut den här veckan. Annars har jag bara efter jobbet varit hemma och ute med Daisy i skogen.  

Nu sitter jag här med en cider. Timo o K sitter här o dricker. Vi ska senare gå till karaokebaren. Jag saknar kvinligsällskap men men Tanja ska på klassträff imorgon o Sussu jobbar. Så jag har ingen o "leka" med.... *SNYFT*... Men jag blir nog inte ute så länge eftersom jag ska till Eslöv o sjunga om slutet på låten som vi var o spela in förra helgen. Så imorgon ringer kl. 5.45... JIPPII!!! NOT!!!


I morgon fyller Joni 12 år som är min gudson. GRATTIS!!! Du blir en stor kille!

image140

Mina sånger finns på myspace

image139

Helgen gick fort förbi

Fredag: Startade med vägmärksförordningen på schemat. Efter jobbet lagade jag lax o potatis. Sedan gick jag ut med Daisy. Daisy fick busa med Emppu. Timo ville gå ut så jag stannade hemma med Jenni o hundarna. Sedan kom Tanja o höll mig sällskap. Jag tog kort på Tanja, hoppas det blev några kort som hon kan använda sig av. Oooooh jag vill också ta nya kort på mig men måste vänta några månader till så att jag har gått ner i vikt så det blir bättre bilder. Efter 22 åkte Tanja iväg till Karaokeklubben o jag gick o la mig. Timo kom hem halv fyra på natten o efter det kunde jag inte somna om igen. Var lite nervös inför att åka iväg till Eslöv.

Lördag: Klockan ringde strax innan 7. Juha kom o hämtade mig 8. Idag är dagen då jag ska sjunga in en låt. Resan till Eslöv var lång men den gick rätt så fort eftersom vi pratade hela tiden. Juhas dotter Emmelie var också med. När vi kom fram startade Juha o Kari spela in musiken. Jag spelade kort med Emmelie. Sedan fick jag sjunga in. Det var jätte roligt. Musiken var helt suverän, jag gillar verkligen låten. Det är en låt som sätter sig i hjärnan. Jag är tacksam att jag fick sjunga in den. Låten kommer att komma ut senare efter att jag har tävlat med den på "musalista". Jag kommer att efter tävlingen lägga ut den på myspace.


image138



När vi var färdiga med låten så på vägen hem ringde jag till Tanja. Vi bestämde oss för att festa. Hon skulle komma hem till mig. Vi gjorde ordning oss o åkte till Johanskrog tillsammans med Sussu. Så vi hade en tjejkväll. På Johanskrog var det mycket folk o vi tjejer vi var skapligt fulla men vi hade kul som bara den. Vi dansade o vi åkte till Karaokeklubben efteråt. Där sjöng jag o Sussu 2 låtar var sedan åkte vi hem.  Tack Tanja o Sussu för en jätte trevlig kväll. GIRLPOWER !!!

RSS 2.0