24/10 - 26/10

I fredags åkte vi till Fagersta. När vi kom fram dit bjöd Sussie på fläskfilé, pommesfrites och sås. Det var jätte gott. Vi började dricka och stämningen var på topp. Jag och Sussie gick iväg och hälsa på E. som inte jag har sett på typ 5 år. Hon ska säja sin lägenhet så Sussie och Petri ska kanske köpa den för de behöver en större lägenhet. Man vet ju aldrig när deras familj blir från två till tre. E var riktigt på lyset och jag har aldrig under mina 18 år som jag har känt henne sett henne berusad. Hon följde med oss. M kom dit och festen var i full gång. Vi bestämde oss för att vi tjejer skulle gå till Dicken´s pub och killarna ville sticka iväg själva för de ville inte gå till Dickens. Så jag, Sussie, M och E gick dit. Där inne var det en trubadur som hette Janne Y. Han spelade gitarr och sjöng en massa bra låtar. Senare på kvällen när vi alla dansade så frågade jag trubaduren om han kunde spela låten "every little thing" han såg lite fundersam ut så jag tänkte att han kanske inte kände igen låten så jag sjöng lite snabbt refrängen. Då så okey du kommer upp och sjunger den efter nästa låt. Jag på fyllan och villan bara log och så självklart... Det var första gången i hela mitt liv jag gör något sånt men när jag väl stod uppe på scen så var det jävligt roligt fast Sussie missade min framträdande pga att hon pratade med en person. Men det spelade ingen roll för det gick bra, fast visst hade det varit roligt om hon o M stod framför scenen och dansade. Men men jag fick mycket beröm från trubaduren så behöver ni hyra en trubadur till någon fest eller till krogen i närheten av er så rekommenderar jag honom. www.janney.nu

När krogen stängdes så hämtade vi hundarna och gick hem till Sussie. Där tittade vi på gamla kort mm... drack och lyssnade på finsk musik. Sen gick vi till Petris lägenhet där var grabbarna och väntade på oss. Festen fortsatte. Men Sussie och M höll på länsgt men samtidigt blev det Sussie som fck den värsta bakisen.
Direkt på morgonen i lördags så tog jag en promenad med Daisy och sen med Sheila. Grabbarna startade med drickandet direkt på morgonen så jag fick vara chaufför. Vi åkte iväg och tittade på Petris nya bil som han köpt. Dodge Viper. Oj oj oj vilken bil... huh huh... här är några bilder på den.








 


Sussie mådde inte alls bra i lördags men hon försökte festa så gott som hon kunde. Hon och jag var i väg till hennes lägenhet. Hon fick en karaoke reciever och två karaoke skivor av mig i 30-års present. Hon blev jätte glad för dem. Vi sjöng lite karaoke hos henne, drack och snacka om allt mellan himmel och jord. Sen efter mycket om och men så bestämde vi oss för att gå till Dicken´s och dricka lite men de hade någon slags tysk kväll så vi var inte där länge.
I söndags tog jag och Sussie en lång promenad med hundarna vi var ute i över 2 timmar sen bjöd hon på tacos gratäng och den var jätte god. Sen åkte vi hem. Tack och lov att Timo körde hela vägen det var så mörkt och det regnade hela tiden.



En snabb uppdatering

Förra helgen hade jag spelning i Göta vid Rysjön tillsammans med Esko. OOOOOh vad jag njöt av att få sjunga, det kändes så himla bra och jag kände att jag mådde bra. Tanja kom dit med sina föräldrar och efter spelningen följde Tanja med mig hem till min vän R. Där blev det lite lungt eftersom R. är ju så gammal men en riktigt cool snubbe för det. Vi tre drack och sjöng karaoke. Tanja sjöng faktiskt också med men inte i mikrofonen. Vi gick och la oss vid fyra tiden.
I söndags så följde Tanja med mig till Rannebergen för jag skulle hämta Timo och hundarna därifrån, vi stannade så klart till vid pizzerian i Rannebergen för de har sååååååå gooooooood kebab. Tanja följde med hem till oss och tittade var vi bodde eftersom hon inte har varit i vår nya lägenhet tidigare. Det var första gången och hoppas att det inte var den sista. Tack till Tanja och R. för lördagen och stort tack till Esko att jag får sjunga tillsammans med dig. Jag blev faktiskt tårögd där på kvällen för jag och Esko pratade om att jag har sjungit i 5 år tillsammans med honom, han är en underbar och rolig människa som jag har haft många roliga spelningar med.

Nu i veckan har jag bara jobbat och jobbat. Idag ska vi åka till Fagersta hem till Sussie och Petri. Så nu ska jag packa.

Super trevlig helg till er alla!

SUSSIE 30 ÅR ! GRATTTTTTTTTIIIIIIIIIIIIIIIIIIS !




Sussie Seppälä = En fantastiskt underbar, trevlig, rolig, snygg, god kvinna
och en riktigt bra vän.

Upphittade kanin!

Förra helgen sjöng jag i Borås tillsammans med orkestern Miranda. Jag tackar Marika som följde med mig dit. Tusen tack!



I  söndags kväll gick vi ut med hundarna och helt plötsligt så såg jag en kanin bredvid vägen. Jag och Timo tänkte "herregud den har sprungit bort från en familj och vi kan ju inte bara lämna kvar den där för den kan ju bli överkörd av en bil". Så jag tog kaninen i famnen och gick runt husen med den och frågade folk om det var deras men ingen visste vems det var. Så vi blev tvungna att ta med den hem. Hundarna blev helt tokiga eller rättare sagt Daisy för hon ville bara äta upp den. Vi ställde in den i toaletten gav den morot och vatten. Timo åkte iväg till ett ställe här i närheten som han visste hade djur och frågade dem men den var inte deras. Sen var han iväg till affären här i närheten och kollade om någon hade satt upp en lapp angående en bortsprungen kanin men tyvärr fanns det inget. Vi ringde till polisen och de sa att jag kunde behålla den eller så kunde jag köra den till närmaste polisstation. Kaninen har sår lite här och där, den ser ut att ha ett brytet bakben för den kan inte stödja eller "gå" med den, sedan hade den en fästing precis i kanten till ögat som jag tog bort. Vi funderade hur vi skulle göra. Jag hade den i famnen och den är jätte tam, den lät hundarna nosa på den och den var jätte lugn. Sedan bestämde vi att vi skulle åka in till polisen med den men då hade polisen stängt. Så på måndag morgon innan jobbet åkte vi till polisen med den lilla stackarn. Men polisen tog inte emot det. Så vi åkte till blåstjärnan och de tog emot den. Har tänkt på den lilla stackarn jätte mycket så imorgon ska jag ringa dit och kolla hur den mår? Vad har hänt? Har någon hört av sig? Vad kommer att hända med den? Så är det någon som vet vems det är och om det är din, hör av dig till Blåstjärnan www.blastjarnan.se



Den här veckan har varit super jobbig, jag jobbar D-pass och det är det sämsta som man kan jobba 10.15-19.00. Man kan inte göra nått innan och inget efter jobbet. På lördag ska jag jobba extra 07.15-16.00 eftersom helgen där på så ska vi till Sussie och Petri.

Nu på lördag så ska jag sjunga i Göta vid Rysjön. Så alla som kan komma, VÄLKOMMEN !!!

Besviken!



Resan till Finland var egentligen helt onödig. Jag hade så stora förhoppningar innan resan dit. Men blev bara besviken. Jag hade anmält till tävlingen min tonart till låten men orkestern spelade inte i den. Så all min träning inför tävlingen har varit helt i onödan. Eftersom jag har tränat i den tonarten som jag hade anmält. Jag sa till orkesten om det men de sa att det är för svårt för dem och de tänker inte höja låten till det som jag ville. Sedan när jag sjöng i tävlingen så spelade orkestern inte refrängen två gånger på slutet som det var från början så allt som jag hade planerat sjunga annorlunda på slutet försvann med det att de slutade spela. Så allt gick åt helvete... 

När vi var i finland så bodde vi hos Timos kusin T och hans fru A. Ari kom dit på fredagen och vi alla festade, sjöng karaoke och jag och A bastade. Det var en super rolig kväll. Höjd punkten var den när vi bara satte in en karaoke skiva och man var tvungen att sjunga den låten som kom. Hihihihi... Timos första låt som han var tvungen att sjunga var "Villihevosia". Ni kan ju tänka er vad roligt det var, han hatar verkligen den låten.

Det var roligt att Ari ville komma. Så Timo och han var och tittade på tävlingen. Tack för ert stöd! Tack sedan till er andra som också höll tummarna och ville att jag skulle lyckas. Förlåt mig för att jag inte gjorde det.

Men men resan var inte helt onödig... Jag skrev på ett kontrakt som innebär att nästa år 2009 kommer jag sjunga in på en skiva som släpps ut i finland. Jag ska sjunga 7 låtar på skivan och Lasse Hoikka ska sjunga 7 låtar. Musiken är gjord av Unto Mononen som levde mellan 1930-1968, texterna till låtarna är skrivna av Liisa-Hellevi Rantanen som ville att jag skulle sjunga in låtarna. Det blir en äkta finsk tradionell skiva. Jag är så stolt över att få äran att få sjunga in låtarna. Så det är nått positivt att se fram emot.

UNTO MONONEN



På vägen hem åkte vi förbi Sussie och Petri. Vi har planerat att åka till dem i slutet av denna månad eftersom min bästa vän fyller 30 år... hihihi... hon blir gammal... ok, jag ska inte säga så mycket nästa år är det jag som fyller 30. Vi får se vad vi ska hitta på när vi åker hem till dem. Det suger att det är så himla långt mellan oss, skulle vara trevligt att kunna träffas oftare. Men man vet aldrig vi kanske flyttar från Göteborg. You never know ! Volvo skär ner på folk och att arbeta som "lapplisa" är ju inte precis min dröm. Sen får man se hur det går med skivan och om man får spelningar i Finland eller på båtar. Men ett är säkert att hur än allt blir så kommer jag vara och ha Timo vid min sida.

Nu i helgen så ska jag jobba på lördag och sen ska jag uppträda i Borås på kvällen tillsammans med orkestern Miranda. Marika ska följa med mig dit. Det ska bli roligt. Har ni inget för er på lördag så välkommen till Borås.

RSS 2.0