HAPPY NEW YEAR 2009 !




Detta hände för mig 2008. 

Januari
Inget speciellt hände. Men min vän Sussie blev ihop med Petri och de var och hälsa på oss.

Februari
Vi köpte Sheila. Jag började min utbildning till parkeringsvakt.

Mars 
Var jag i Eslöv hos Kari och spelade in låten "Mikä siinä on".

April
Vann musalista tävlingen med låten "Mikä siinä on".
Blev klar med min utbildning och klarade provet så jag fick börja "lappa" bilar.

Maj
Var publikens favorit i karaokelegenda semifinalen och gick vidare till final som var en vecka efter det som jag vann
och gick vidare till final i Finland. I Finland blev jag tvåa. 3 Maj drog Daisy omkull mig och jag bröt mitt ringfinger.

Juni
På midsommardagen så hade jag och Timo varit ihop i två år. 
I slutet av juni så flyttade vi till Tuve.

Juli
Olavi Virta semifinal, sångtävling i Lohja. Jag gick vidare till final och fick bästa poängen från domarna.
Hade en radiointervju i Finland.

Augusti
Vann "Lava-artisti 2008" i Axvalla.

September
Fyllde jag och Timo år. Var med i musalista tävlingen med låten "Rakkauteen kirjattu" och jag kom tvåa.

Oktober
Hade jag och Timo varit förlovade i 2 år. Var i Finland och tävlade i finalen men kom endast nr.6. 
Sussie min vän fyllde 30 år och vi var upp till Fagersta och firade henne.

November
En mörk månad i år.

December
Daisy fyllde 2 år och Sheila fyllde 1 år. Annars fortsatt kämpigt.
Var och hälsa på min mormor och släkt och vänner.
Julafton var en glad och trevlig dag.

Självklart har jag haft spelningar under 2008 men orkade inte skriva in alla.


Detta har jag att se fram emot år 2009!

Ska spela in låten "Niin väärin kaiken mä tein".
Skivinspelning i Finland.
Några sångtävling.
Mitt mål att väga under 55kg.
Mitt mål att "må bra".
Min 30 års fest.

 

Nu är julen över och nyårsafton knackar på.

Julaftonen var jag och Daisy hos min systersbarn och deras pappa M. Det var en av de bästa julaftonen som jag har haft. M hade lagat väldigt god julmat som vi åt på dagen. Sedan öppnade vi paket, M spelade gitarr och vi sjöng, sen spelade vi kort och hade roligt. Senare på kvällen tog vi fram twister som vi spelade och det var hur kul som helst. Sen kom min syster så hela julen var lyckad. Stort tack till er alla för en helt underbar jul!



Lägger ut fler bilder sen när jag har fått ordning på dator pga att vi har haft virus.


På juldagen så åkte jag hem, var iväg och storhandla och sedan hämtade Timo och Sheila från hans syster. Efter det så  hämtade vi Marika och Ari. När vi kom hem till oss så började alla dricka men jag började laga ordning julmat. Så vi åt och hade roligt, sen på kvällen så åkte vi till Karaokeklubben som vanligt...  Men det var roligt där.






Sen har det väl inte hänt så mycket förutom att jag spelar Nintendo wii som ett tok och det är roligt. Imorgon är det nyårsafton och vi vet inte vad vi ska göra. Det enda som vi vet är att vi måste vara med hundarna eftersom Daisy är rädd för smällare och raketer.

GOD JUL TILL ER ALLA!!!


Nintendo Wii

Idag var jag hem till Sussu. De har köpt nintendo Wii... Snacka om att det var roligt. Sussu vann ju skapligt över mig men hur som helst var det så himla roligt. Man fick skratta mycket och lite motionen på en och samma gång.
Så när jag kom hem därifrån så beställde jag faktiskt en nintendo Wii men tyvärr var det slut på lagret så jag får vänta tills efter nyår innan jag får hem den. Men jag väntar på den som ett barn väntar på jul...




Jul... Hmm... Vad ska man göra??? Hur ska man fira det??? Bra fråga...
Inget är bestämt än.






Wii Fit

Så här roligt har det aldrig varit att kombinera seriös träning med lika seriös underhållning. Wii Fit hjälper dig att bygga muskler, träna balansen, bli spänstigare och bränna fett. Det bästa av allt är att du kan vara hemma medan du gör det, och samtidigt ha roligt med familjen!

Vad är Wii Fit?

Enkelt förklarat är Wii Fit ett spel där du tränar med hjälp av det medföljande, trådlösa tillbehöret Wii Balance Board. Det är en platta som känner av både vikt och tyngdpunkt. Du ställer dig på plattan och utför olika övningar på den.

 

Hur fungerar den trådlösa Wii Balance Board?

Man kan säga att Wii Balance Board består av två delar, en för varje fot. Dessa delar känner av din lutning i alla riktningar, och tack vare att plattan är så otroligt känslig fungerar varje övning klockrent. Exakt hur känslig är den då? Wii Balance Board kan skilja på en tiondels gram, vilket betyder att den till och med känner av viktskillnad när du andas ut och andas in.


Body Test

Wii Fit börjar med ett Body Test, där spelet först tar reda på din ålder och din längd. Efter detta är det dags för invägning för att ta reda på ditt BMI (Body Mass Index). BMI talar om för dig hur mycket du bör väga i förhållande till din längd. Det ska dock påpekas att BMI inte tar hänsyn till vad din vikt består av, så om du är väldigt vältränad eller har en grov benstomme kan resultatet bli för högt i alla fall. Du får även reda på din vikt när du gör ett Body Test.


När du fått reda på ditt BMI kan du välja om du vill göra ett par balanstest för att ta reda på din Wii Fit Age, eller försvenskat din Wii Fit-ålder. Den ska förstås helst matcha din riktiga ålder.

 
Träning

I Wii Fit kan du välja mellan över 40 olika övningar (alla finns dock inte upplåsta från start) uppdelade på fyra olika kategorier.


Yoga
I de här övningarna tränar du smidighet och spänst. Det gäller att hålla olika yoga-poser samtidigt du behåller balansen. De här övningarna är perfekta för dig som har en stel och ovig kropp.


Muscle Workouts
Vill du bygga muskler är de här övningarna de som gäller. Både armar, ben och mage sätts på prov i armhävningar, olika varianter av sit ups och olika ben- och lårövningar.


Aerobic Exercises
Vill du bränna överflödigt fett passar dessa övningar bäst. Här kan du till exempel jogga (vilket sker genom att hålla Wii Remote i handen som en stegräknare medan du springer på stället), rocka rockring och köra step up.


Balance Games
De här spelen är lite mer lekfulla än de övriga övningarna. I Ski Slalom ska du huka dig samtidigt som du lutar dig åt olika håll för att styra mellan portarna, och i Table Tilt måste du balansera ett bräde med olika kulor, så att kulorna åker ned i hål. I textform låter det så enkelt, men det kan vi garantera att det inte är!



Julbilder på 2 snygga modeller

Igår var det dags för mig att ta kort för att göra julkort eftersom julkorten har börjat att komma. Så igår var det dags för Daisy och Sheila att visa sina talanger framför kameran. Här  är några bilder.













  

Lite bilder från när vi var hos min mamma





















Melrose

Jag och Kirsi var på Melrose spelning. Jag hade enbart hört dem på skiva eftersom Kirsi älskar dem. Men jag kan garantera att jag inte var besviken, de var hel grymma på scen och har bra låtar. REKOMENDERAR DEM! De är ett finskt band som har funnits sen 1981 men de sjunger på Engelska.

Gillar skarpt deras låtar
 "Loverboy" och "Rich little bitch" och självklart "it´s in the bag".

Deras sida på myspace.
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=192710006





RSS 2.0