Lite jobbig dag!

Idag hade jag intervju på Addici. Jag hoppas verkligen att jag gjorde ett gott intryck. Det var många jobbiga frågor men jag svarade på dem som jag kände. Jag vill så himla gärna ha jobbet. Men vi får se hur det går. Jag får veta inom en vecka om jag har gått vidare till nästa steg. Jag behöver detta verkligen.

Det är olika steg som man ska gå igenom innan man får jobbet.
1. Intervju
2. De ringer till mina referenser
3. Man ska till Manpower och göra lite tester.
4. Addici bestämmer vilka som får tjänsten.

Det är 30 platser och de sa att det är ca 80 sökanden.

Efter intervju var vi iväg och hälsa på min syster. Hon ringde till en som är ansvarig för intrigerna som har varit. Efter det blev det inte så mycket bättre utan det förvärrades. Jag hatar när det ska vara så här. Jag hatar folk som är falska, ljuger och bara vill förstöra för andra. På kvällen var jag en sväng på bingo när jag kom ut därifrån så var det massa poliser i Angered. Det hade varit rån på banken strax innan 18.00. När jag kom hem så gick jag och Daisy runt Rannebergen, sedan tränade jag hemma. Jag vet inte vad det är med min kropp, den är helt slut hoppas verkligen inte att jag blir sjuk.

Rekord

Körde precis nyss crosstrainer 20 min men rekordet blev att jag gjorde 8 km på 18.58 det är 32 sek bättre än förra veckan. Så skönt fast det var sååååååååååå jobbigt. Efter det gjorde jag situps.
Tidigare idag var jag med Daisy på en timmes promenad. Timo var till akuten med sin hand som hans skadade i lördags morse. Det sjuka är att han bowlade  lördags kväll med handen som han hade brytit fingret på. Det komiska är att han vann... Fast han hade så ont men han är en riktig Sisu. Nu ska han vara gipsad i 3 veckor. Nu blir det mycket för mig att göra. Han kan inte göra något själv. Jag fick till och med tvätta han idag men det var roligt... heh heh !

På morgonen så skickade jag mitt cv till Addici sedan ringde de och jag ska på intervju på onsdag. Jag hoppas verkligen att jag får börja jobba där. Behöver verkligen ett jobb för att jag ska få ordning på mitt liv.

Vi var iväg och köpte handskar till Jennifer.


Timo har verkligen förändrats efter bråket vi hade sist. Han visar verkligen att han älskar och respekterar mig. Det är jätteskönt...

image83

Neeej !

Timo har gips igen fast nu på sin högra hand... Sånt e livet!!!

Helgen varit både bra och dålig!!!

Fredag: Tränade på morgonen sedan hade jag möte på arbetsförmedlingen. På eftermiddagen kom Sussie hit hem till oss med sin nya kille P. Timo och han fungerade direkt bra ihop. Han var en trevlig kille och han och Sussie passar jätte bra ihop. Jag lagade tacospaj och vi åt, drack och pratade. Sedan sjöng vi  karaoke hemma. Vi åkte sedan iväg till Karaokeklubben. Det var mycket folk och stämningen var god enda tills vi skulle åka hem så blev det "bråk" mellan mig och Timos syster. Samt Timo var förbannad på henne.

Lördag: Timos syster har ringt runt till de flesta och förstört mycket. Nu är vi inte bara osams med henne men även flera andra. Den här gången har inte vi gjort fel. Fast alla tror på allt som kommer ur hennes mun. Ja jaa sånt e livet. Nu har jag lärt mig att henne kan man aldrig lita på och att hon är en falsk person. Såna människor hatar jag som bara ska förstöra för andra. Men hur som helst så var Sussie o P här. Jag köpte kebabtallrik till oss alla. Den var super god. Killarna höll på med att titta på filmer om bilar. Jag och Sussie var iväg en sväng på bingo och gick runt i Angered. När vi kom hem så började vi också dricka. Tanja ringde till mig från Thailand hon har det hur bra som helst där. Oooooo jag vill också utomlands... Men men hon kommer hem om en vecka och jag ska åka och hälsa på henne direkt om hon inte hinner komma hit. På kvällen lagade jag ordning potatis och lax. Vid sex tiden kom jag på att vi skulle iväg och bowla så vi bokade en bana och åkte och spela. Det var jätte roligt. 

 

 





Efter bowlingen åkte vi till Karaokeklubben. Där var inte alls så mycket folk men vi hade hur kul som helst ändå. Vi alla sjöng till och med P vågade sjunga själv. Sussie var självklart modig och sjöng, hon gillar verkligen att sjunga karaoke. Hennes modiga text ändring igår kväll var super.... Tää päivä ollaan vaan ja nussitaan ei mennä nukkumaan.... heh heh....

Söndag: Jag vaknade och det var jätte fint väder. Jag och Daisy tog en super lång promenad. Jag hade lite bakis men eftersom solen lös så tänkte jag inte på baksmällen utan på att hur skönt det var att solen värmde. Jag till och med joggade lite då och då. Daisy var super glad och fick springa lös. Timo var iväg och hämtade Jennifer. När jag kom hem efter promenaden så beställde vi hem mat från Kina restaurangen. Friterad kyckling med curry sås. Det var så himla gott. Vi tittade på filmen Vares och sedan åkte Sussie o P hemåt. Nu är Timo iväg till akuten för han har gjort illa sin hand. Hoppas han inte behöver gips... 

Det var så underbart att träffa Sussie eftersom vi inte har träffats på länge. Nu har vi bestämt att vi ska åka hem till dem nästa månad. Jag är så glad för Sussie skull att hon har träffat P. Han är en jätte trevlig, snäll och rolig person. De passar så bra ihop på alla sätt. Nu har Timo sagt att om hon förstör förhållandet på nått sätt mellan henne och P så kommer Timo personligen skälla ut henne. Så han trivdes ihop med P.

Bråket som har varit i helgen och allt som blivit snett hoppas jag att det ordnar sig tills slut. Men trångsynta människor och såna som tar förutsedda meningar om andra utan att känna dem ska enbart inte lägga sig i.














Lite söta nallar

image74
image71   image72 

image73

SHIT ! Det är fredag imorgon.

I morgon kommer Sussie från Fagersta hit tillsammans med hennes nya kille. Det är faktiskt coolt att hon och jag har varit vänner sedan 1988 då jag kom till Fagersta från Finland. Vi är ganska konstiga för ena stunden går vi hur bra ihop som hellst sen ena stunden bråkar vi som bara den. Nästan som syskon.


Här är några bilder på mig och Sussie



    


 

 
    

Shit jag har i augusti bott 20 år i Sverige. Tiden har gått fort. Fast jag kan säga att det har inte varit lätt...






Veckorna går såååååå himla fort

Jag hinner knappt med. Dagarna går så fort förbi. Denna vecka har jag mått lite bättre efter allt skit som var förra helgen. Det som är olyckligt just nu är att min syster inte mår så bra. Men jag ber för hennes skull att det ska bli bättre. Jag är så glad att jag och min syster har fått kontakt med varann eftersom det gick ca 5 år att vi inte sågs. Jag älskar dig min syster och jag hoppas att du orkar med att stå emot allt skit som pågår just nu. En dag kommer rättvisan att segra. Då kan ingen hindra dig från att få vara med dina barn.
Tanja min vän är i Thailand och njuter av livet. Hon har det bra... Känns faktiskt tomt utan henne. Annars så brukar vi ha kontat med varann varje dag. Men när hon kommer tillbaka så ska jag hälsa på henne direkt.

Jag tränar och kämpar på... Det är jobbigt att komma igång med att träna men när jag väl har tränat så är jag så nöjd med mig själv. Hoppas att all träning börjar visa resultat snart. Samt att jag äter nyttigare än förut,det är jag stolt över. Idag hittade jag en tidning som innehöll övningar som jag gjorde med min pilatesboll. Det var super jobbigt och svårt för jag kan inte så bollen att jämnt stå still.


I måndags gjorde jag record med crosstrainer... 8 km på 19 min o 30 sek.
Det blir bättre hela tiden. 

image63

image65

 

Gamla låtar som jag har dansat till






I need love and a hug

image62

Skulle verkligen behöva en stor kram just nu.
Skulle verkligen behöva styrka, stöd och kärlek.

Rätt eller fel

image61

VARFÖR SKA ALLT VARA SÅ HIMLA SVÅRT.
VARFÖR SKA ALLT BARA BLI SÅ HIMLA FEL.
HUR JAG ÄN GÖR SÅ BLIR DET INTE BRA.
HUR SKA JAG VETA VAD SOM ÄR BRA.
JAG ORKAR INTE SNART LÄNGRE.



image60


SAKTA SÅ SAKTA JAG TYNADE BORT.
NI STOD VID MIN SIDA HJÄLPLÖSA BLOTT.
STILLA KOM DÖDEN, KOM SOM EN VÄN.
TOG MIG I HANDEN OCH FÖRDE MIG HEM.

image59





Lionel Richie - Tender heart


Hello


Fortsätter att kämpa

Fredag: Var och tog en timmes promenad med Daisy då jag även joggade en del av tiden. Fick skarsår... Usch det är inte skönt... Sedan skulle jag vara hemma men Timo blev törstig och ville dricka så det blev "party". Toni och kom och höll Timo sällskap. Sen var jag iväg och hämtade Tanja så vi spelade kort och lyssnade på musik. Min syster var också med. Sedan åkte vi alla till karaokeklubben... OVANLIGT ??? Nej inte ett dugg...
Men det var jätte roligt där. Jag dansade med Tanja och sjöng som vanligt. En annan rolig sak var att jag sjöng tillsammans med min syster. Sen kom även Tanjas föräldrar dit och alla var på bra humör och hade roligt. Efter karaoken åkte vi till Mcdonalds. Eftersom jag försöker att gå ner i vikt så tog jag enbart en chickenburger och mjölk.
Lördag: När jag vaknade så tvingade jag Timo att följa med på promenad. Han hade bakis och klagade typ halva tiden. När vi kom hem så fortsatte jag med att träna. Mage, rygg, rumppa och ben. Jag masserade min syster rygg och armar för hon har så spända muskler. Hennes händer är som ispinnar för blodet cirkulerar inte men efter min behandling så fick hon varmare händer. Sen var vi iväg och handla. Vi gjorde ordning Tacos. Sedan somnade jag till vid halv sju för jag var så himla trött. När jag och Timo vaknade så åkte han iväg och hämtade Kimmo och de gick och festa på karaokeklubben. Jag åkte iväg hem till Tanja, där var hon, mamman och Liisa. Hemma hos henne så satt vi och prata och sedan sjöng vi lite karaoke. Jag åkte och hämtade Timo. Min syster var hemma med Daisy när vi var borta.

Söndag: Jag, Timo och Daisy tog en promenad vid halv tre. Jag var iväg en sväng på Bingo och handla. Sussu var över hemma hos oss och vi sjöng. Nu ska jag och Timo titta på film och mysa resten av kvällen.

Har varit så himla sugen på kebabtallrik men men jag fortsätter att kämpa. Timo köpte en chipspåse idag men jag stod emot frestelsen. Jag måste tänka på vad jag äter. Självklart kommer jag att köpa nått gott då och då men jag vill försöka låta bli så länge som möjligt.


Oj oj oj vad duktig jag kan vara ibland

Idag har jag kämpat hårt. Vaknade kl.6.30 gjorde ordning Jenni o gick med henne till dagis. När Timo kom hem från jobbet så tänkte vi att vi skulle ut med Daisy på långpromenad men då började det precis regna o till o med snöa så vi började att träna inne. Jag gjorde först 50 situps sedan träna jag rygg o lite rumpa. Sedan var det min tur att köra crosstrainer så jag använde den i 20 min (8 km) sedan tog jag Timos hantlar o träna lite armar. Sedan gjorde jag 50 situps igen och avslutade med 10 min (4 km) på crosstrainer. Det kändes så otroligt skönt efteråt.
Sedan var jag i väg en sväng o bingo o affär, handlade hem massor med frukt o grönt. När jag kom hem så lagade jag lax o potatis... så himla gott... jag älskar lax.
Nu på kvällen så har jag gått igenom skåpen i hallen och det är en himla massa kläder o skor som vi har som vi inte använder eller rättare sagt så får jag inte på mig mina kläder... men men jag kämpar nu stenhårt för att gå ner i vikt.

I morgon ska jag umgås med Tanja det ska bli roligt eftersom hon har varit bortrest över en vecka.

Pertti Juhani Toivanen 1955 - 2005

Idag hade jag tid hos psykologen och jag berättade väldigt mycket om min far som dog i 31 oktober 2005. Jag bröt totalt ihop och har faktiskt aldrig tänkt på att jag aldrig har bearbetat hans död tidigare ordentligt. Han var inte den bästa och absolut inte den snällaste men ändå var han min far. Vi hade inte så mycket kontakt de sista åren av hans liv pga olika saker men jag ringde i alla fall till honom när han fyllde 50 år och sedan dog han bort några månader efter det. Här är en låt som han bad mig att sjunga på karaoke för många år sedan.

Lumi teki enkelin eteiseen



image58


Far

Du levde ditt liv i alkoholens händer.
Du levde ditt liv för alkoholen.
Du levde ditt liv med våld och lögner.
Du tänkte aldrig på konsekvenserna.
Du tänkte aldrig på vad du gjorde mot andra.
 Du lät allt vara viktigare i ditt liv än dina barn.

Nu har du tynat bort från världen och kommer aldrig att skada någon igen.
Men sorgen över allt du gjorde finns i mitt hjärta och i mina tankar.
Jag får leva med det att du aldrig sa förlåt eller att du ångra det du gjorde.
Jag får leva med att jag aldrig sa till dig att jag älskar dig, pappa.
För trots allt så var du min far och jag förlåter dig för allt.


Huh huh....

I går tränade jag hårt... Först gick jag en promenad på 30 min med Daisy i rask tempo. Sedan körde jag ett aerobics pass på 30 min och en dansträning Core rhytms på 20 min. Så idag har jag haft ont i kroppen. Huvudvärk som bara den... som kommer för att jag har ont i nacke och axlar. Men men... Tog en timmes promenad med Daisy då jag även joggade en del. När jag kom hem gjorde jag situps inte så himla många men alltid nått bättre än inget. Sedan ca kl.14.30 började jag rensa och städa balkongen. Efter det städade jag förrådet och gick igenom allt som fanns där, klockan var nästan åtta innan jag var färdig. Timo och Ari satt och spelade spel medans Jenni först tittade på en film och sedan lekte hon i rummet. Sedan jag min dumma faaaaaan började städa och göra ordning Jennis rum vid klockan halv tio, så klockan var halv tolv när jag satte mig här framför datorn. Men jag är nöjd med min insats idag. Imorgon ska jag försöka gå i genom alla klädskåp och sedan ska jag gå igenom alla andra skåp och lådor. Om jag nu kommer upp ur sängen imorgon det värker i min rygg efter allt arbete som jag har gjort idag och tränat igår. Fast få se hur mycket jag hinner för jag har tid till "psykolog" kl.10 och sedan har jag tid på arbetsförmedlingen kl.14.


Nu ska jag gå och nanna kudde. God natt ! 


image57

Första snön på backen

Jippii... Igår kväll snöade det och snön var kvar på backen i morse så vi gick ut med pulka och hund. Jag byggde en snöhäst till Jenni och Daisy fick dra Jenni i pulkan och Timo var med ute. Det var jätte roligt. Sedan åkte Jenni pulka ner för backen och gjorde en snö skulptur medans jag gjorde en "snölykta".

 

      






Nu har den första helgen i januari varit och vi har varit nyktra och umgåtts med Jenni. Det känns skönt att vara nykter och speciellt att Timo också var det. Jag sjöng igår men det var tyvärr bara 70 personer men stämningen var god och det kändes otroligt härligt att sjunga. Det är sån stor glädje i mitt liv. Hoppas att i år det blir mer uppträdanden. Min syster var och tittade och lyssnade på mig och hon sa att hon har inte sett mig lysa så mycket av glädje och le som jag gjorde när jag stod och sjöng.


image56

RSS 2.0