Huh huh

Nu är man hemma efter åtta dagars jobb på båten M/S Amorella. Det var tufft att jobba eftersom det var massor med barn och då pratar jag om jobbiga ungar som härjade och var hur jobbiga som helst. Jag var helt slut men mycket berodde också på att jag var sjuk. Jag ville inte åka hem för jag eller rättare sagt vi behöver pengar sedan trivs jag på båten. Jag trivdes med jobbet och tiden gick fort. Jag känner att jag verkligen vill jobba på båtar och att vara lekledare är jobbigt men roligt och det är ett jobb som jag vet att jag klarar av. Självklart vill jag satsa på att senare bli programvärdinna men just nu måste jag lära mig hur allt fungerar där. Nu när jag jobbade så hade vi säkerhetsövningar, det var spännande och lärorikt. Nu vet jag hur jag ska göra om det händer något och jag vet hur man utlöser en flotte och evakulerar mm... Fick mail idag från kryssningsvärdinnan och hon frågade om jag ville jobba när ordinariepersonal ska vara lediga. Självklart vill jag det.



Svamp Bob var och hälsa på på båten. Självklart ville jag ta kort =)



Jennifer och Emelie är här och hälsar på. Imorgon kommer Eija och Ossi. Alla de fyra har varit här när jag har varit och jobbat. De har varit iväg hos Timos mamma och igår kom Timo, Jennifer och Emelie hit hem till oss. Imorgon ska vi ut på dans till Galax i Åbo. Charles Ploogman ska uppträda där. Så imorgon blir det party.

Helgen e över

I fredags så kom Micke hit och hälsade på. Timo och han stack iväg till Åbo och festade. Själv bastade jag i fredags, satt hemma, tittade på tv, satt framför datorn och drack. Sheila hade dålig mage så hon gick runt och fes och gnällde. Jag gick ut med henne flera gånger och hon hade diarré. Hela lägenheten stank efter hennes fisar så det kändes som om jag skulle kvävas. Killarna kom hem halv fyra på natten.

I lördags var jag och Timo iväg och handlade. Mickes morsa E, hennes man H och hennes syster E skulle komma förbi. De skulle åka tillbaka till Sverige så de åkte förbi här och hämtade Micke och hälsade på. Jag lagade tacopaj. Det var hur gott som helst. Tyckte jag själv och det sa alla andra också. Fast det måste man väl göra som god gäst... hihihi... Fick en blomma av E och H. Nu gäller det bara att kämpa på att den inte dör. Nu har vi två blommor för vi fick en av Leena också. Efter att de hade åkt iväg så satte vi igång bastun och började dricka lite. Efter bastun så gick vi över till grannen T. Hennes dotter var hemma så hon var hur glad som helst över att vi kom med Sheila dit. En utav våra grannars dotter hade fest och det var skapligt livligt här.

Idag vaknade jag med världens huvudvärk. Inte konstigt eftersom jag drack ingen vatten igår och bastade. Sov faktiskt till halv tolv idag. Vi var iväg och gick med Sheila. Sen var vi iväg och hyrde två filmer "Män som hatar kvinnor" och "Body of lies". Tittade nyss på den "Män som hatar kvinnor", den var tragisk, hemsk, skrämmande men ottroligt bra film. Ska verkligen se uppföljaren direkt när den kommer ut. Snart ska vi se den andra, hoppas den e bra. Hur som helst e leonardo med så man har ju nått snyggt att se på...

Fler bra finska låtar...




Jag har slutat röka igen...

Tack vare min influensa så har jag inte rökt. Igår tänkte jag att eftersom jag är bättre så skulle de nog vara gott med en cigarett men usch vad äckligt det var, jag tog några bloss och det räckte. Är inte alls sugen på att röka så det är lika bra att sluta. Fast ni alla vet ju att det händer lätt att jag röker när mina vänner röker men få se om jag e stark nog att stå emot frestelsen nästa gång. Jag sa till Timo idag att vad skönt det är att inte röka och känna behovet av det. Men den dag som kommer när jag är arg, irriterad och frustrerad så kommer jag förmodligen röka för det lättar mina nerver. Självklart har jag bestämt att röker jag så gör jag det men ska försöka vara utan.

Igår hade jag bestämt mig att jag inte tänkte sitta ensam hemma med hunden. Så tillslut frågade Timo grannen T och de blev jätte glada över det. Hennes dotter O gillar verkligen Sheila. Så vi åkte till Åbo och gick på Galax. Gå in och titta på deras hemsida så ni vet vad det är. Det är en grymt bra party ställe med allt under en och samma tak. Så ni vet vart vi ska gå när du/ni kommer och hälsar på. Den 30/10 ska vi gå dit och lyssna på Charles Plogman.


www.galax.fi



Sitter ensam med mina tankar om livet

Är livet värt att leva? Varför skulle det vara det?
Jag tror jag känner ensamheten krypa närmare mig.
Jag skulle kämpa mer om jag hade kärlek.
Jag har tänkt länge nu på, att en människa kan inte
älska en annan om känslorna försvinner när kilon kommer.
Det är inte äkta kärlek. Man kan inte säga att man blev kär i det som man såg
för flera år sen, för mycket händer och alla människor förändras.
Bara för att jag har gått upp i vikt har inte gjort mig mindre värd att älska?
Eller???
Varför ska vissa vara så känslokalla? Är det värt att kämpa?
Även om jag känner att "skit samma" så gör jag ändå inte det.
Jag är sårad och känner mig äckligt fet och ful.
Jag känner mig irriterad och arg.
Jag förstår att det är äckligt att se på mig pga mina 15kg för mycket
men jag behöver väl kärlek lika mycket för det?
Jag känner att även om jag skulle banta ner mina 15kg,
så skulle inte känslorna vakna upp i liv igen. Eller???
Om man verkligen älskar en annan människa så älskar man den personens inre.
Fast så säger vi alla feta människor... Har jag hört.



JAG HATAR EGOISTISKA, UTSEENDEFIXERADE OCH KÄNSLOKALLA PERSONER!!!

Jobba, jobbaa jobbaaaaaa

Kryssningsvärdinnan från M/S Amorella ringde och fråga om jag ville komma och jobba 21-28/10 som lekledare. Det är ju självklart att jag vill JOBBA. Jag har ju inget annat för mig. Så Ville Viking here I come...
Nu ska jag börja planera saker som jag kan göra med barnen ombord.

Imorgon kommer Timos kusin Asko hit och de ska gå ut och jag ska stanna kvar hemma eftersom jag inte har någon att gå ut med. *SNYFT* Känner mig lite ensam men jag överlever och det tar ju alltid lite tid innan man lär känna folk som man kan umgås med. Jag har ju lärt känna T men hon har barn och familj så hon hinner inte med så mycket annat. Vi är ju ibland och hälsa på dem men eftersom hennes son är snart 11 månader så har hon fullt upp. Men hon har lovat att någon kväll ska vi gå ut.




Apropå nått helt annat...

Hej mina vänner! Skulle inte ni kunna skaffa er Skype så skulle vi kunna ha kontakt mer. Saknar vänskap! Nu har är jag inne på min åttonde dag sjuk dag. Tappade nerverna inatt igen eftersom jag inte kunde sova pga hostandet. Jag hostar så mycket att jag spyr. Timo har skickat mig till vardagsrummet för att han ska kunna sova. Eftersom jag är sjuk så hostar jag hela tiden, mumlar och andas högt. Sen är det lättare för mig att gå och spy när jag sover i vardagsrummet så jag slipper hoppar över Timo hela tiden. Igår var jag till doktorn fick hostmedicin och antibiotika.
Faaaaaaaaaaaan Sussie och Petri kunde inte komma nu och hon vet inte alls nu när de kan komma. *SNYFT*
Tanja ville att jag skulle lägga upp bilder på lägenheten men jag tycker att det är roligare om hon kommer hit så hon får se det i verklighet. Här är i alla fall några bilder på vad vi har gjort. Före och efter.









Sen är det ju en massa andra saker som har varit helt skititgt, äckligt och trasigt. Men nu börjar det se ut som ett hem. Vi har haft tur med att vi fick saker från Timos kusin och hennes man. Vi fick en säng med madrasser, bokhylla och mattor. Sedan har vi köpt en soffa från "euokirppis" för 80 euro (ca 800kr). Vi har köpt datorbord, datorstol, vardagsrumsbord, köksbord med 4 stolar, lampor och sen massor med annat eftersom vi hade ju nästan inget när vi kom hit. Så det der lite annorlunda ut än vad vi hade i Sverige.
Om en halv timme har jag tid på arbetsförmedlingen. Så nu ska jag leta reda på alla papper som jag ska ha med dit. Ha en god fortsatt dag.

Ihanan hyvää musaa

Tosi hyviä biisiä kannattaa kuunnella lupaan että sinäkin tykkäät.






Idag var det min & Timos förlovningsdag

Den dag startade med att vi klev vi upp kl.7 och kl.8 kom mannen som skulle tapetsera och fixa lite annat här i lägenheten. Han var en jätte trevlig snubbe med humor. Jag, Timo och Ari hjälpte han med att dra ner de gamla tapeterna. Det var skojigt och humöret var på topp hos oss alla fast jag inte hade kunnat sovit nästan nått pga av hosta. Det var hemskt i natt jag trodde verkligen att jag skulle kvävas.
Det blev jätte fint i vardagsrummet och sedan fixade han bastuns "träpall", sedan lite dörr listor, limmade lite i badrummet mm... Imorgon kommer han tillbaka kl.8.
Igår kväll pratade jag med Sussie i MSN, hon hade kollat upp båtbiljetter så de skulle ha kommit i helgen men hon visste inte hur hon skulle få ledigt på torsdagen så nu vet jag inte hur det blir. *SNYFT*
Men jag hoppas och önskar att hon kan komma snart och hälsa på. Har inte träffat henne på evigheter känns det som. Saknar henne verkligen som jag gör med mina alla vänner. Självklart är ju Sussie och Tanja mina närmaste vänner. Vad skulle jag göra utan dem.
Igår var jag och handla och hittade jätte underbara kylskåpsmagneter som jag köpte till Timo som vår förlovningspresent. Kände att det som stod på den passar till honom/oss. Han öppnade dem så klart idag eftersom det är vårt förlovningsdag. Han köpte present till mig när han körde Ari till stationen. Han köpte jätte fin halsband med ett hjärta och ett par örhängen som ser ut som rosor. Vi fortsatte att göra ordning vårt hem och sedan bastade vi och tittade på bigbrother. De här känns verkligen som vårt hem. Det här känns bra.


 

 



Sjuk

Idag är det femte dagen som jag är sjuk. Febern stiger till kvällen och igår försökte jag basta bort sjukdomen men idag känns det inte bättre. Timo körde hem sin mamma efter att vi hade ätit lasagne igår. När han var på väg hem så berättade han att Ari skulle komma hem till oss så han hämtade honom från stationen vid kl.20. Grabbarna drack öl och jag var så gott som borta pga febern. Vi tittade på big brother talkshow och Esa J åkte ut. Vi är helt inne i Big Brother och har tittat på det så gott som varje dag. Jag somnade på soffan, gick och la mig i sängen vid tolv. Grabbarna fortsatte lyssna på musik, dricka, snacka och skratta. Jag försökte sova men trots att grabbarna försökte vara hur tysta som helst så vaknade jag av dem och pga att jag är sjuk. Vid halv tre tiden klev jag ur sängen, värmde vatten och drack varm saft. Sedan gick vi alla och la oss vid tre.
Idag ringde dörrklockan strax innan halv nio. Timo vände ryggen till men när jag sa att det kunde vara fastighetsskötaren så vaknade han till och samtidigt kom mannen in med nycklarna. Det var mannen som skulle tapetsera. Så imorgon kl.8 kommer han och vi måste flytta bort så gott som allt från vardagsrummet sen sätter han igång att tapetsera. Sen ska vi få målarfärg så vi får måla väggarna i köket och i hallen. Ari ska vara här några dagar så han kunde hjälpa till med målningen. "Ai Ari vai?" Vi har hela tiden igen kört med vårt snack och Timos sexiga Göteborgska mm...
Nej nu ska jag värma lite vatten, dricka en kopp varm saft. Sedan hänga upp tvätten och sen lägga mig på soffan och vila. För nu börjar febern stiga igen. PERRRRRRRRRRRRRRRRKELE... Var till apoteket idag köpte hostmedicin och Bafucin för halsen. Men känner ingen hjälp av dem...


SAKNAR DAISY, MINA VÄNNER OCH MAMMA! HOPPAS VI SES SNART!!!


Hello!

Nu har vi flyttat in i vårt nya hem i Finland. Känns skönt att ha eget nu fast vi inte har hunnit vara själv än eftersom Timos mamma har varit här och hjälpt till. Usch säger jag bara när vi öppnade dörren till vårt nya hem. De som hade flyttat ut hade inte städat, det var ett stort hål i väggen i vardagsrummet, saker kvar på balkongen, i förrådet och i kylskåpet, ingenting var städät inne, golvet var hur äckligt som helst och inte snacka om hur spisen såg ut ojojoj...
Sedan var det lampor som var trasiga. Det accepterar jag men inte att de hade tagit bort lampan i toaletten och sedan var hållaren trasig till den så det var svårt att veta vilken rörlampa som man skulle köpa till den. I bastun var den lägsta träpallen trasig. Väggarna i de flesta rum var smutsiga och vissa ställen fulla med ölspill eller något, sedan ska vi ju inte snacka om hur elementen och listorna såg ut... USH... Fönstren va inte tvättade och hmm... man undrar om någon har tvättat dem tidigare. Dörrhandtag är lösa lite här och där. Jajajaaa... det var rätt så mycket på en och samma gång men nu har ni en liten bild av hur det såg ut när vi kom hit. Fick veta av grannarna att de som bodde här tidigare hade blivit vräkta pga att de festade så mycket och det hände massor av onödiga saker.
Timos mamma har varit till stor hjälp här, huh huh... vad hon och jag har slitit med allt. Utan henne hade vi inte fixat de här eftersom jag fick feber natten till flyttdagen och nu har jag haft feber i 3 dagar och hosta, snuvig och fy fanken vad det gör ont att svälja, sedan när jag jag hostar så måste jag hålla i huvudet för det gör så fruktansvärt ont. Min morsa frågade direkt när jag berättade att jag var sjuk. "Eikai se vaan ole sikainfluenssa koska olit juuri laivalla töissä?" På Svenska " Det är väl inte svininfluensan som du har eftersom du var och jobba på båten precis nyligen?" Det är komiskt att direkt nu när man får vanliga influensa så blir folk rädda och tror att det är svininfluensan. Men det tror jag verkligen inte att jag har för det är höst och jag blir ofta sjuk då.
Jag var och jobba förra helgen på båten, det var roligt men samtidigt mycket jobbigare än förra gången eftersom den här gången var jag lekledare. Men jag klagar inte, jag trivs med att vara på båten och jobba. Så nu ringer de när de är i behov av folk. Att jobba som lekledare är mer ansträngande men så är det alltid när man jobbar med barn. Men gör ansiktsmålningar, ungdoms tatueringar, Ville Viking vattentarueringar, man gör tavlor, ritningar och olika tävlingar. Att vara Ville Viking var svettigt men skojigt.
Grannarna här är trevliga och hjälpsamma. En av grannarna T kom med mat igår kväll som välkomst överraskning. Vi hade precis lagt en liten pizza i micron men självklart så åt vi köttkotletterna med sallad hellre. T är kock så hon hade själv gjort salladsdressingen och reseptet är hemligt... DAMN... den var ju hur god som helst. Sedan kom en manlig granne T förbi. Alla utom jag drack eller jag tog ju faktiskt några groggar men mer gick inte eftersom jag är sjuk. Så alla utom jag gick över till den kvinnliga grannen. Jag tittade lite på tv och gick och la mig. Det är skönt med att grannarna kändes trevliga för de är trevligare att man kommer överränns med sina grannar och nu har vi en hundvakt. Grannens dotter gillade Sheila.


Nu ser jag fram emot när ni våra vänner kommer och hälsar på.

RSS 2.0