Hej och hejdå!

Nu har jag jobbat och slitit hela veckan. Igår fick vi nycklarna till vår nya lägenhet och självklart hade han som bodde där inte städat efter sig så efter jobbet igår var jag tvungen att åka dit och städa och därför kom jag inte hem förrän efter 23. Trött och sliten... Vaknade upp kl.06.00 idag, åkte till läkaren och gjorde provtagningar, det var otäckt eftersom jag är livrädd för allt som kallas för sprutor. Men jag överlevde. Direkt efter läkaren var det dags för jobb. På lunchen träffade jag Millan och hennes nya pojkvän. Det var jätte roligt och se henne eftersom vi inte har träffats på några år. Hon är min "låtsas syster" eftersom jag har känt henne sedan hon var 4 år ( i år fyller hon 22) och jag bodde i hennes familj under min barndom, så vi var som riktiga syskon.
Direkt efter jobbet hämtade jag min mamma från centralen och vi åkte hem till mig och packade. Vi håller på än, jag tog bara en liten paus för att vila lite. Imorgon bitti ska vi hämta en "lastbil" kl.7 och den ska lämnas tillbaka kl.11 så ni kan ju tro att det blir en snabb flytt... Vi skulle ha flyttat på lördag men det fanns inga "lastbilar" då... hmm.... Nått annat tråkigt i de här hela är att Ari som skulle hjälpa oss har blivit sjuk så det ser ut som det bara blir jag, Timo och min mamma. Shit alltså vi har hur mycket saker som hellst... Men men vi har inget val.
Sen på lördag så ska jag sjunga på Johans krog. Nu ska vi plocka ihop datorn så nu kommer mitt hejdå på ett tag eftersom vi har inte internet förrän den 1/7. Ha det gött så länge! Sköt om er!

Nu är midsommaren över!

I fredags hade vi inte den blekaste aning om vad vi skulle göra... vi visste att hur det än skulle vara så skulle vi till karaokebaren. Marika ringde till mig vid halv fem och fråga om vi hade bestämt vad vi skulle göra. Vi bestämde att hon och några till skulle komma hem till oss. Sedan skulle vi till Karhu och karaokebaren. När de kom så hade Marika plockat blommor som hon skulle ha under kudden. Hihi... Hon var i alla fall i farten. Hon tvingade mig att dricka minttu, det var faktiskt inte så äckligt som jag trodde. Sedan gjorde hon ordning ett glas med vitt vin och sprite och till och med det gick att dricka. Sedan bestämde Marika och M att vi skulle sjunga karaoke. Så det var ju klart att vi gjorde det. Marikas bror till och med sjöng och det var väldigt imponerande, han kan faktiskt sjunga bra. Det var första gången som jag hörde honom att sjunga. Sedan när det var dags att åka iväg så fick vi stå nere och vänta på skjuts väldig länge och eftersom Marika glömde sina blommor uppe hos oss så plockade hon nya... hmm... hihi... i från grannarnas plantage... oops...
Marika ville till Karhu så ställde vi upp på att åka dit men J och S åkte till Bordet. När vi väl kom till Karhu så gick vi in och sedan ringde Marika skjuts igen för där ville ingen stanna, det var bara gammalt folk där. Så vi åkte till karaoken och där var det fullt med folk. Det var hur kul som helst, vi dansade, pratade, sjöng och skålade. Marika åkte iväg till Bordet vid halv två men vi blev kvar tills Karaoken stängdes. När vi kom hem så hade lilla Sheila och Daisy bitit sönder våran fåtölj, det var skum bitar över allt i vardagsrummet... hihi... Ni skulle se vad oskyldiga båda våra tjejer såg ut...
Stort tack till Marika för en trevlig midsommar och självklart till min älskade man som till och med kom och hämtade mig för att dansa tillsammans med mig till låten "sinun". Sedan för att han älskar mig och jag älskar honom.






I lördags gick vi en promenad ner till Angered och hälsade på Timos syster. Sedan när vi gick hem så gick vi och handla tacos ingredienser på Ica. Vi bestämde oss för att vara hemma och mysa. Men sedan började telefonerna ringa och folk ville att vi skulle med ut och festa men vi stannade kvar hemma, fast lite sugna var vi men jag är glad att vi stannade hemma. För det var ju på midsommardagen 2006 som vi blev tillsammans. Vi tittade på en film och åt lite chips.



Idag har jag packat för fullt och haft tvättstuga och imorgon ska jag jobba. Inte så himla roligt men man är tvungen. Sedan i veckan kommer Millan och hennes kille till Göteborg så jag ska gå ut och äta med dem. Sedan kommer mamma hit på torsdag kväll för hon ska hjälpa oss med att flytta.




Nu kommer jag till det som har varit tråkigt i helgen... En person som var en utav mina bästa vänner har berättat sanningen om vår vänskap på sitt blogg. Vi blev osams för över två veckor sen. Jag är ledsen över att mista henne som vän men mest ledsen över att hon skriver att hon har mått så dåligt i min närhet... att jag har sätt ner på henne och tyckt att hon är sämre än andra... att jag har hånat henne... att jag stack, det gjorde jag för hon bad mig att sticka därifrån...
Men men som hon skriver så mår hon bra nu när inte jag finns i närheten och det är huvud saken. Som sagt man kan inte älska alla. Vänner hittar man alltid nya...




Ni som umgås med mig och är mina vänner så hoppas jag för guds skull att om ni mår dåligt i min närhet så säg till och gå inte och må dåligt över det. Fungerar inte vår vänskap så betyder det att vi inte ska umgås. Tävla inte mot mig för vi alla kan inte vara lika bra, man ska aldrig värdera sig själv mot någon annan, det finns saker som ni är bättre på än jag. Men jag trycker inte ner mig själv för det och det ska verkligen inte heller ni göra. Jag hoppas att vi alla kan vara ärliga mot varandra och inte gå bakom ryggen på en.
Sedan hoppas jag verkligen att om min kille skulle knuffa till mig hårt på fyllan att mina vänner skulle ställa han mot väggen för så ska man inte behandla någon annan så vare sig man är full eller nykter. Speciellt inte om en man gör så mot en kvinna.

20 Juni 2008







Midsommarafton idag

Vad som kommer att hända idag det har jag inte en blekaste aning om. Midsommarafton för två år sedan hade jag spelning i Göteborg och då träffade jag Timo och vi blev kära och galna. Sedan dagen där på hade jag spelning i Skultuna lagår´och Timo kom dit och efter det har vi varit ihop.


De här är första bilden som togs utan att vi visste att det skulle bli vi två.



Man kan ju säga att vi ser lite annorlunda ut idag... hihi...


Jag pratade nyss med min systersbarn i telefon, de hade i alla fall planer för idag och de skulle ha roligt och fira midsommar. Jag saknar det där när man hade planerat vad man skulle göra och att man va en gäng som åkte iväg och firade midsommar med grillning, sprit och spel. Men men när man inte har pengar så kan man ju inte planera något. Få se vad som händer ikväll. Hur som helst så ska jag börja packa efter att jag skrivit färdigt detta.

Annat roligt som är på G är det att jag ska spela in på skiva några låtar eftersom jag har blivit bjuden till en radioprogram i finland. Radiostationen heter Robin Hood och är i Åbo. Programmet ska vara en timme lång och de vill att jag har med mig 10 låtar som jag sjunger och alla som känner mig vet att jag har endast 5 egna låtar så det ska göras fem till nu. Jag har kontaktat Kari Kiiski och Juhani Hakopuro som jag ska spela in låtar hos och hoppas att de även har bra låtar som jag vill spela in. Jag har två låtar som jag redan har bestämt att jag ska ha med. Jag vill göra en skiva som passar till både unga och gamla. Låtarna kommer att sjungas på finska. Det ska bli spännande hoppas att det ska bli bra.



Helgen är över...

Vad har jag gjort??? Jobbat hela helgen... Nu har jag jobbat två helger i råd. Timo var ut i fredags och hade roligt jag vill också ut och festa... Nästa vecka är det midsommar och vad som ska hända har jag ingen aning om. Vi har inte planerat något än. Men en sak är säkert att jag ska dricka och försöka ha roligt.

Imorgon är jag ledig. Jag ska börja packa eftersom vi ska flytta snart. Det ska bli roligt. Det kommer att bli jobbigt att flytta eftersom vi har ganska mycket saker men men som Timo säger så ska han bära och jag ska städa... Sedan när vi har fått ordning i lägenheten så ska vi ha inflyttningsfest. Att flytta till Tuve innebär att det blir närmare till jobbet och att vi får en större lägenhet. Hoppas att vi ska trivas där.

Imorgon kommer min syster hit. Det ska bli underbart att träffa henne. Jag har saknat henne jätte mycket.

Idag har Roni och Marcus varit med i en cykeltävling. De hade cyklat en hel mil... huh huh... det skulle nog inte jag orka. Barnen är så himla duktiga och det är bra att dom har mycket att göra.

Tack till Marika som hjälpte mig igår med att gå ut med Daisy eftersom jag jobbade så sent. Kiitos Marika!

En helt underbar och rolig dag tillsammans med mina systersbarn














11 Juni 2008

Den blev lyckad. Det var jätte roligt och det bästa var att jag fick träffa mina systers barn som jag inte har sett sedans i julas. Barnen hade skolavslutning  och eftersom rebecka fyller 10 år den 13/7 så firade vi det också. Familjen hade gjort ordning grillen och vi alla grillade. Vi pratade och alla lekte med Daisy, vi hoppade på studsmattan, vi hade armbrytning och gissa vem som vann ??? heh heh... okey jag är ju älds och störst så det hade ju varit konstigt om jag inte var starkast. Vi lyssnade på lite musik och tittade på klipp på nätet. Sedan åkte vi alla iväg och bowla. Jag spelade med Roni. Rebecka med pappa, Joni med Marcus och sedan spelade familjen med varann. Clas-Göran fick flest strike och fick även den högsta poängen av alla sedan kom jag tvåa och Mertsi trea. Det var jätte roligt att bowla, samtidigt som vi bowlade så åt vi godis. Vi skrattade och hade hur kul som helst.
Det känns konstigt att tänka mig att för 12 år sedan så var vi i kyrkan och döpte Joni som är min gud son. De växer så himla fort så man hinner inte med. De har snart växt om mig. Hoppas bara att man kunde träffa dem lite oftare.

Här är lite bilder som Roni ville att jag skulle lägga ut... Han ville vara "elak" och ta bilder då mina klot gick dit som dom inte skulle... alltså i rännan. Fast som tur gick den inte dit hela tiden. Bilderna blir större när ni klickar på dem.

  



Sedan måste jag bara lägga ut denna bild. Den var så bra pga att Roni var så söt. Han stod med full spänning och vänta på att se var klotet skulle gå.



Här är fyra helt underbara, fina och snälla systersbarn.

RONI



REBECKA



MARCUS



JONI



RONI OCH JONI



DAISY OCH MARCUS






Hej till alla som skriver kommentarer

Visst är det roligt att folk skriver kommentarer fast jag trodde inte att fler än bara mina närmaste läste min blogg. Ni får gärna vara modiga och skriva era namn även om man får vara anonym.

På min blogg skriver jag om mitt liv, om händelser, känslor, kärlek,
vänner och bekanta, om lycka och olycka...





Min kommentar till de kommentarer som kommit in angående torsdagen.
Det som hände i torsdags är inte endast baserad på en händelse utan det finns andra saker som har hänt tidigare som gjorde att det blev som det blev. Men som sagt shit happens... Hur allting blir får framtiden visa... Vänner eller inte...
Jag skulle inte ha blivit förbannad i torsdags men jag bryr mig om mina vänner och när någon gör fel mot dem så exploderar jag och säger vad jag tycker och tänker och en viss person gick totalt över gränsen, jag tolererar inte att man gör så... Men men... Allting blev som det blev... Bara sorgligt att det blev så här... 
Men jag håller med om att man inte ska dömma någon utan att känna personen. Hur som helst så blev jag sårad och jag avvaktar med att se vad som händer...

Hemskt

Idag ringde jag till Timo efter lunchen och han var helt chockad och ledsen. Sheila hade helt plötsligt blivit svullen och hade fått utslag i kroppen som såg ut som gigantiska myggbett. Han skulle åka till veterinären med henne. Han fick sitta där i nästan 5 timmar och Sheila hade blivit bara värre och värre, hon kunde inte se med sina ögon pga att de var så svullna. Veterinären hade gett Sheila en kortisonspruta och hon var helt slut när de kom hem. Hon låg ett tag i mitt knä och jag bara grät för jag tyckte så synd om henne och var ledsen över att det hände henne. Veterinären kunde inte säga varför hon blev så men Sheila hade spytt och i spyan fanns en spindelliknande djur... Kan det ha varit den? Det vet inte vi...

Här är några bilder på henne när hon kom hem,
då hade svullnaden gått ner lite.













Här är lite trevligare bilder













Roligt.

I fredags vid tolv tiden kom Ida hem till mig, hon är min arbetskollega. Vi hade bestämt att vi skulle träffas och hitta på något ihop och hon älskar hundar. Så vi bestämde oss för att hon skulle komma hem till mig och vi skulle gå ut med hundarna. Hon hade med sig jordgubbar och de var jätte goda. Jag lagade mat (spagetti och köttfärsås), hundarna lag vid henne hela tiden, de gillade henne verkligen. Vi gick till sjön med Daisy och Sheila. Sheila badade för första gången i sitt liv och snacka om att hon var så söt tills hon förstod att hon kunde verkligen bada. Hon till och med hoppade i vattnet efter Daisy till slut. Hundarna hade jätte roligt och de busade jätte mycket med varandra. Jag och Ida pratade om allt mellan himmel och jord och hon är jätte trevlig, snäll och rolig person. Sedan bestämde vi att hon skulle även komma hem till oss efter jobbet idag med och vi skulle bada om vi nu vågade.

I morse ringde klockan 05.30 det var bara att kliva upp och se glad ut. Jag var lite groggig i huvudet eftersom jag tog en lugnande tablet på kvällen för att jag skulle kunna sova sova eftersom jag har sovit så dåligt. Jag kan inte minnas när jag har sovit bra senast... Men men Sussu kom och hämta mig vid halv sju och vi åkte till jobbet. Kändes konstigt eftersom man hade varit ledig i två dagar så jag trodde att det var måndag. Jag fick jobba ihop med Ida på jobbet och vi hade en bra dag på jobbet. Det är skönt och roligt att jobba med Ida för vi tänker väldigt lika och det fungerar bra att jobba med henne. Jag körde bil för första gången idag på jobbet, en liten toyota Aygo... Men det gick bra, bilen var hel och vi överlevde arbetsdagen. Efter en svettig arbetsdag gick vi till hållplatsen och satte oss i spårvagnen och där var det varmt, svetten bara rann så vi längtade verkligen efter att bada. Vi tog med oss Daisy och gick till sjön och vi var modiga nog att efter mycket om och men hoppa i vattnet. Det var faktiskt inte så kallt som det kändes från början och vattnet var inte så skitigt som jag trodde. Daisy badade tillsammans med oss och hon rev oss båda med sina vassa klor för hon förstår inte att det gör ont när hon simmar på eller bredvid en. Men det var jätte roligt. Det känns bra att lära känna nya människor som kan bli riktigt goda vänner.

Här är vi på firmafesten som va i maj.





Nu är jag trött på falska människor.....

Nu är jag trött på falska människor som försöker vara mina vänner utan att vara det... Vänner som är "vänner" då jag inte säger min åsikt... Alla vet att jag är ärlig och säger rakt på sak. Jag hade så jävla roligt tillsammans med Tanja idag. Vi åkte iväg och solade och badade. Vi hade jätte roligt Tanja drack och vi skrattade och hade roligt tyckte jag i alla fall. Tanja har varit den som har varit mig nära och som jag har älskat. Jag tog mitt första dopp för i år. Det var kallt först men sen var det hur härligt som helst. Daisy var med och badade, hon var så söt när hon badade mot mig så började hon låta konstigt... Hon var så söt och go... Efter att vi hade solat och badat så ville Tanja att vi skulle till karaokebaren men det fanns andra som inte ville det... När vi kom till Tanja så ville hennes föräldrar och hennes systers man att vi skulle stanna och festa med dem. Så vi åkte hem till mig och jag hämtade kläder och mat. Timo och Ari var hemma, de ville till karaokebaren så jag körde dem dit och sedan åkte vi hem till Tanja.
Hemma hos Tanja hade vi jätte roligt vi bastade, snackade, snapsade, pratade och dansade. Sedan gick Tanjas syster och hennes man och la sig. Sedan blev det bråk mellan mig och Tanjas kille... Tanja skyllde att allt va mitt fel... Att jag provocerade honom men sanningen var det att han visade vem han egentligen är... men Tanja ville inte se det utan allt var bara mitt fel. Tanja sa att K skulle aldrig bete sig så om jag inte var där, att jag fick honom att va så. HUR KAN EN RIKTIG VÄN SÄGA SÅ??? Men jag försökte att strunta i allt som Tanja och hennes kille K sa. Men efter ett tag vid klockan tre ringer klockan på dörren och då kommer hellt plötsligt Timo och hämtar mig... K blir förbannad när han ser vem som kommer och han blir arg och gör en sak mot Tanja som jag blir oxtokig på men Tanja säger att det inte gör något... Att hon gjorde inte illa sig men jag accepterar inte att man använder sina kvinnor som skit, och man gör precis som man vill och en kvinna ska INTE acceptera vad som helst...
Allt slutade med att Tanja var sur på mig och skyllde på att allt var mitt fel... Men sanningen var denna att K visade vem han egentligen är när det finns någon som han hatar i närheten. Jag ber om ursäkt att jag höjde min röst och skrek så att jag väckte de som låg och sov. Jag ber om ursäkt till Tanjas föräldrar att jag skrek i deras hus. Men varje ord som kom ur min mun ångrar jag verkligen inte.

Det som är synd är att jag mister en riktigt nära och bra vän men för henne var jag endast en kompis för mot en vän gör man inte så som hon gjorde ikväll. Jag är väldigt besviken på Tanja och ledsen över att vår vänskap verkade inte betyda mer för henne. Jag är ledsen över att mista min relation med henne men livet är så ibland... Älskar man inte sin vän på riktigt så bryr man sig inte... Jag hoppas verkligen att Tanja när du läser detta att du förstår att jag har aldrig velat något illa mot dig, jag vill att du tar tag i ditt liv och börjar visa för alla att du kan. Du kan också mer än du tror och det var därför jag var hård mot dig. Du måste bara prova dina vingar utan att tro att du bara misslyckas. Man lär sig av att försöka.
Men sedan vet du också det att jag är ärlig och säger min åsikt och som du sa att man vågar bara säga saker när man är berusad. På fyllan så kommer sanningen fram... Allt du sa sårade mig.

Men i mina ögon får en man aldrig skada/trycka ner sin kvinna med sina handlingar och/eller med sina ord...

Jag är ledsen över att en "vän" kan säga att jag har förstört allt, att om jag inte skulle ha varit där så skulle aldrig allt ha hänt... FAAAAAAAAAAAAAAAN Jag är ledsen över att förlora en vän om hon nu egentligen är en vän?????

Ok... Har inte skrivit på ett tag.

I fredags var jag på behandling på 7Heaven. Det var jätte skönt samtidigt som det gjorde ont. Jag har ju så himla stora problem med mina axlar, nacke och rygg. Hon var super duktig och jag rekomenderar henne till fler som vill ha en behandling för problem med ryggen eller andra problem men även om man bara vill ha massage eller nått annat spaliknande behandling. Sedan var jag och Timo på karaokeklubben. Inte så himla mycket folk men vi hade det roligt ändå.

www.7heaven.nu





I lördags körde Timo mig och Daisy till en vän där hans syster va och jag och Daisy spenderade dagen tillsammans med dem. Vi solade och jag självklart brände mig... hihi... sitä saa mitä tilaa... På kvällen kom Kimmo hem till oss och som vanligt fick man skratta åt hans idiotiska saker. Samt var han riktigt retsam mot mig, han hela tiden kom på saker som han visste jag skulle bli irriterad på. Timo och han hade roligt, sedan kom Tanja. Vi drack och snackade. Hon hade gjort en tatuering och den var fin. Sedan åkte vi alla till karaokebaren. Det var så himla kul att Tanja var med eftersom hon och jag inte umgås så mycket som vi tidigare har gjort. *snyft*. Hon är en underbart, snäll och rolig person som är en av mina bästa vänner.

I söndags gick jag och Timo iväg med hundarna till sjön. Vi grillade och hundarna badade och busade. Det var härligt att Timo ville gå i väg och grilla. Han har verkligen ändrat på sig på det viset att han vill göra saker tillsammans med mig. Det är bra att han visar att han älskar mig.

Idag har jag börjat jobba igen... FY FAAAAAAAN.... Vilket hetta, jag var helt svettig och slut efter idag. Det hjälper ju inte att jag inte kan sova på nätterna. Längtar efter att få sova en natt ordentligt.


RSS 2.0