NR. 2 Suomen Karaokelegenda kilpailu

Karaokelegenda 2008


Nyt on reissu tehty ja kyllä meni rahaa... mutta kyllä olen tyytyväinen. Tulin kakkoiseksi Suomen finaalissa.
Nu är resan gjort och det gick mycket pengar... men jag är nöjd. Kom tvåa i finalen i Finland.



image249


I fredags åkte vi från Ludvika kl.04.30, båten åkte 07.45. När vi kom ombord gick vi och la oss. Sov typ 1,5 h sen vaknade vi upp, jag gick självklart och sjöng karaoke i Fun Club. Det gick bra. Sedan var vi och åt och handla på Tax Free, endast alkohol... 2 ölflak och 1 l vodka. Sen var det karaoke senare igen efter det hade vi skoj ihop och sen satt  vi i Fun Club och lyssnade på orkestern som spelade. Fy faaan vilken dålig solist som sjöng, såg snygg ut men sjunga kunde hon verkligen inte. Timo drack så jag fick köra bilen i Finland. Vi åkte till Uuteenkaupunkiin där bor Timos moster och hans mamma var också där. Vi satt och pratade sedan åkte vi med taxi till centrum och sjöng karaoke så klart och till och med Timo och hans mamma sjöng. Vi var fulla och glada. Det var skoj.

Lördags var det dags för final. Vi åkte efter kl.12  och var framme i Ikaalinen  vid halv fyra. Vi var hungrigs så vi skulle gå och äta. vi hittade ett ställe och de enda ätbara där var pizza så det fick bli det. 9 Euro för en pizza (stila dig vad dyrt allt är i Finland). Tävlingen startade och det var 39 finalister ( 20 kvinnor och 19 män). Man kan säga att konkurrensen var sten hård och det var endast små detaljer som gjorde om man fick sjunga i andra omgången. Till andra omgången tog det 7 kvinnor och 6 män. I tävlingen sjöng jag "Kun katsoit minuun" och  "Lintu".  Jag kom tvåa i tävlingen så jag är jätte nöjd och stolt över mig själv. Direkt efter tävlingen började vi köra mot Åbo självklart fick jag köra eftersom Timo drack. Ni som känner mig vet hur jag är när jag är trött och kör bil när det är mörkt... heh heh... ni vet att det inte går så bra. Vi stannade till och åt och fortsatte men till slut gick det inte så bra eftersom jag va som en zombie och nästan sov. Vi sov i bilen tre timmar och fy fanken vad kallt det var. Men när vi vaknade så körde jag en bit sen körde Timo resten.

Båtresan hem gick bra, sov lite och sjöng karaoke och hade skoj ihop...
Vi var i Ludvika strax innan kl.22 och åt lite och åt tårta som mamma hade köpt till mig. Vi åkte sedan hemåt vi var framme strax innan tre. Ari låg och sov tillsammans med lilla Sheila. Sedan upptäckte vi en lapp från Bostadsbolaget att de kommer och ska ta bort köksluckerna och lådorna samt sätta in källsorteringskompost. De stod att de kommer mellan kl.07.00-16.30 och alla lådor skulle vara tomma och inget fick finnas på diskbänken eller på bänkskivorna. Så det var bara att börja rensa och städa. Vi var vakna tills kl.5.
Timo väckte kl.09.30 att man måste upp för han hör att de är i lägenheten under oss... nu är kl.11.15 och de har inte kommit än... jag är hur trött som hellst för jag har sovit väldigt lite på sista tiden.


Stort tack till Ari som tog hand om Sheila.
Stort tack till min mamma som tog hand om Daisy.
Stort tack till min älskade man Timo för all stöd och kärlek.


Shit snart gäller det, Finland!

Imorgon åker vi hem till min mamma i Ludvika. Daisy ska vara hos mamma när vi är i Finland. Jag pratade igår med Sussie så hon och Petri ska komma och hälsa på. Jag och Sussie planerade att gå och basta men jag tänkte ju inte på att jag har gips... men men det borde ju gå ändå... luktar säkert super gott efter åt men jag är så sugen på att basta att det struntar jag i.
Sedan åker vi på fredag morgon/natt till Stockholm, båten åker kl.07.45 och det är Vikinglines Isabella. I Finland så ska vi åka till Timos moster och där ska vi sova, Timos mamma finns också där. Sedan på lördag ska vi köra till Ikaalinen, där i mellan ska vi hämta Kimmo och Kirsi i Tampere (om de nu kommer så att säga, hoppas det). Tävlingen börjar kl.17.00. Spännande.... hur ska det gå???

Idag har Tanja varit här och hälsat på. Vi tog en långpromenad. Sen trakaserade jag henne och Ari som var här med min snyviga falska röst. Jag sjöng engelska låtar, det gick ju inte så himla bra men men... jag har två dagar kvar att bli frisk... Före Tanja åkte så sjöng jag "Lintu" för henne för den tycker hon om.

Nu ska jag börja packa... Vad faaaaaaan ska jag ta med och vad ska jag ha på mig när jag sjunger...

image246

Varför ska det vara så här?

Inte nog med att jag har handen gipsad men jag har en jävla jobbig förkyldning. Jag nyser konstant, näsan rinner, ont i halsen, hosta och feberkänsla i kroppen. På lördag ska jag tävla i Finland men som jag låter och är nu så blir det verkligen inte bra. Jag hoppas verkligen att detta ska ge sig att jag kan sjunga på lördag och ge allt av mig på scenen. Det här är en stor chans för mig att gå vidare i livet med min sång.

Nyss skulle vi på långpromenad (jag, Daisy, Timo och Sheila). Daisy började skälla och göra utfall mot en hund och jag hade problem med att hålla i henne eftersom jag bara har en hand. Jag frågade Timo om vi kunde byta hund eftersom Sheila inte är så stark som Daisy och Timo kan lättare ta  tag i henne när hon gör utfall. Men det  gick inte, han ville verkligen inte ta Daisy eftersom jag hade "fel" halsband på henne. Men det handlade nog inte om ett halsband utan det att han skäms att gå med henne eftersom hon beter sig som en galning. Jag fick gå hem med Daisy. Tack Timo för din stöd med Daisy. Hade inte jag gips i handen så skulle jag inte ha problem. Vattenpistolen fungerade endast två dagar, men jag tror att mycket handlar om att Daisy löper nu. Hundar är ju inte sig själva då.

Idag var jag till ortopedmottagningen. De fick lägga på en ny gips eftersom den andra var inte bra och den klämde så att min tumme satt helt fel.

image245

SUOMI NR.3

image243



image244



Vila i frid Tony !

12 maj 2008

image241

Min syster ringde till mig och grät... är det sant att Tony har dött. Jag visste ingenting om det. I dag har jag kunnat tagit reda på det och det är sant Tony finns inte längre. Jag pratade senast med Tony i söndags för han hade hand om min systers hund eftersom hon är bortrest. Nu måste jag leta reda på hunden.

Det är sorligt hur ett liv kan ta slut helt plötsligt. Livet är inte rättvist. Man säger alltid att Gud har en mening med allt men har han det??? Varför måste människor dö??? Jag förstår att när man är gammal och sjuk då är det rättvist men inte när man är ung. Jag hatar droger för det gör ingen nytta för någon tvärtom drogerna förstör allas liv...

image242


Soumi Finland i semifinal !

Trött var jag inatt men jag tittade på matchen tillsammans med Timo och Ari. Den var bra och spännande. Till slut vann Finland!

Ihanaa Leijonat, ihanaa...

image238

image239


image236




Titta vad stor Sheila har blivit.

image237

Nått annat roligt bland allt skit

Jag har tack och lov gått ner i vikt och mer ska jag ner. Just nu väger jag 61 kg men jag vill/ska väga 53 så blir jag nöjd.

Räddaren i nöden... Vattenpistol !
Daisy har ju stora problem eller jag har haft stora problem med henne. Hon har gjort utfall mot allt och alla, stora som små, hundar och andra djur, barn och vuxna. Hon är så himla osäker och skäller på alla.
Jag köpte en vattenpistol igår och Daisy går som en ängel. tyst och snällt och tittar på mig. Få se hur länge det fungerar.

Imorgon kommer Tanja hit. Det ska bli roligt, jag har inte träffat henne på länge. Få se vad vi ska hitta på. Det är tråkigt att vi inte kan träffas lika ofta som förr men det är ju av olika orsaker. Hon är en underbar person.

På fredag blir det Addici fest, då blir det party party...

Sjukskriven.

Igår åkte jag till läkaren med mitt finger pga smärta och svullnad efter att Daisy drog omkull mig för 9 dagar sen. Det blev konstaterat att det var : en relativt odislocerad tvärfraktur strax ovan basen distala falangen dig 4 höger hand. Efter att röntgat och varit hos läkaren två gånger så blev jag skickad till Mölndal akutmottagning för att de skulle gipsa den. Jag kom dit kl.15.30 satt själv där, men strax efter sju kom min arbetskollega Ida och höll mig sällskap. Vi pratade och spelade kort ( jag vann hela tiden... hi hi hi... ). Kl.21.30 fick jag träffa doktorn. De frågade mig om röntgen bilderna men de hade inte jag fått, jag fick endast med pappret som det stog på vad det var för fel. Doktorn tittade på mitt finger och sa att han inte skulle ha skickat mig till röntgen aftersom fingret inte va fraktur på... ??? Jag sa att jag har redan röntgat den och bilderna har konstateret att det är tvärfraktur. Nej, är det sant sa doktorn... Sköterskan visade papprena och tillslut tog han beslutet att jag skulle få gips.
Vad finns det för doktorer på Mölndals sjukhus som inte hade gjort något åt ett brytet finger? Han tittade inte på röntgen bilderna, är han helt 100% säker på att den är rak? Om jag hade åkt till Mölndals sjukhus först så hade jag fått rätt hjälp?

image233

Så här ser det ut nu. Måste man verkligen ha så här stort gips?

Ja ja, nu är jag sjukskriven tllls 31/5. Imorgon är det hockey. Hur ska det gå för Finland mot USA???

Valon-Muisto

Löysin netiltä minun hevosen tietoja ja tuloksi. Siis Valon-Muisto oli minun nimessä ja oli meidän perheen hevonen kun asuin suomessa.




Tässä on osote mistä näät koska kuvasta ei tullut hyvä.

http://heppa.hippos.fi/heppa/horse/HorseBasic,$HorseSearchArea.form.sdirect;jsessionid=-wUZfjS+Ly7HUVg+0qP4Xw**.app2




Tässä on osote mistä näät koska kuvasta ei tullut hyvä.

http://heppa.hippos.fi/heppa/app?page=racing%2FRaceResults&service=external&sp=CF540856800000&sp=CEK&sp=CC10

Nr. 1 Ruotsin suomalaisten karaokelegenda voittaja !

Mahtava tunne ja ilo. Voitin 5000 kr ja tulin yleisönsuosikiksi.

image229 image234
www.souvarit.se

image235


Ensimmäinen kerta kun laulukilpailussa olen voittanut rahaa. Sitten vielä sain lahjan yhdeltä vanhalta mieheltä nimeltään Olli, sain häneltä kultaisen kaulaketjun missä oli sydän. Ihan siis mahtavaa että ihmiset on niin kilttejä ja kannustaa minua.


Olen sydämellisesti kiitollinen teille kaikille jotka kannustaa minua!



Jag sjunger "Me teimme sen" i tävlingen som var i helgen



Inte världens bästa ljudkvalitet och verkligen mörk bild men men så här sjöng jag i lördags.

Tråkiga nyheter !!!

I går när jag kom hem från jobbet och gick ut med Daisy så märkte jag att hon var inte sig själv. Hon går ju alltid med svansen uppe och viftar med den. Men inte igår. Jag blev rädd och trodde att hon hade brytit den men det hade hon inte gjort. Jag pratade med K när vi var ute med hundarna igår och hon kände en som hade haft en hund med samma symtom. Jag ringde direkt till veterinären när det öppnade och jag fick tid dit idag. K var så himla snäll och hon lånade pengar till mig så jag kunde gå till veterinären och att jag kunde köpa medicin till Daisy.
Veterinären kontrollerade Daisy och hon konstaterade att hon hade fått "vattensvans" låter konstigt men det är sant. Nu fick hon medicin och hoppas att det blir bra snarast. Hon får inte busa med andra hundar på en vecka och hon får inte bada.


Vattensvans

Begreppet ?vattensvans? är en direkt översättning av engelskans ?water tail?. Båda begreppen dock enligt min mening något inkorrekta.
Egentligen rör det sig om en förlamning av svansen, av allt att döma genom en påverkan på de utgående nervrötterna från de främsta svanskotorna, ibland de bakre ländkotorna. Förlamningen förlöper ibland med smärta hos den drabbade hunden, och om inte smärtsamt så nästan alltid med en uppenbar förnimmelse av olust.
Diagnosen är oftast mycket lätt att ställa och när man en gång har upplevt det, så brukar man inte missa diagnosen igen, vare sig som veterinär eller hundägare: En slapp svans som hänger rakt ner, oftast från ungefär en decimeter ut från svansfästet. Markant nedsatt rörlighet och ibland som sagt smärtande ? ack hur många hundar som röntgats med frågeställningen svansfraktur på denna diagnos?
Det är typiskt nog retriever som drabbas, främst labradorer. Även andra hundar, som stövare och till och med jämthundar kan dock drabbas av åkomman. Helt klart är svansförlamning ärftligt såtillvida att vissa hundar drabbas betydligt oftare än andra. Och många inte alls, trots likartade yttre betingelser.
Begreppet ?vattensvans? har uppkommit på grund av att en nedkylning i samband med apporteringsarbete i vatten är EN utösande orsak, men det finns andra: Många gånger uppstår förlamningen av svansen i samband med allmänt lågt eller sjunkande lufttryck. Sålunda har faktiskt de allra flesta kliniska fallen föga eller intet att göra med arbete i vatten, vilket alltså gör beteckningen ?vattensvans? mindre lämpad. Hellre då rätt och slätt svansförlamning.
I de flesta fall går förlamningen över av sig självt på någon dag utan att medicinering krävs. Om hunden visar symtom på smärta, kan man använda någon lämplig form av smärtlindring. I de flesta fall duger det då bra med en halvannan vanlig magnecyltablett en till två gånger per dag under några dagar till en hund av labradorstorlek.
I sällsynta fall omfattas även ryggradens bakre del av förlamningen och hunden kan vara oförmögen att hålla sig på benen. Sådana fall krävs definitivt vårdande insats av veterinär.
/ Christer Nälser

image228

Nu har ännu en vecka gått sen jag skrev sist.

Det som har hänt är att jag har förra veckan jobbat ensam för första gången i onsdag och fredag. Det känns okey med jobbet och jag trivs trots allt skit som man får höra...

I onsdags var det "vappuaatto", vaknade av ett telefonsamtal strax efter kl.6 så det var bara att vakna upp. Jag jobbade till kl.19 och när jag kom hem så var Timo i farten, jag var fyllechafför. Vi var till karaokebaren. Stämningen var väl så där. Men Timo och jag åkte hem vid tolv. Jag skulle ju upp och jobba dagen där på.

I Fredags var jag jätte festa sugen men jag sjöng hemma så jag höll mig nykter. Timo festade tillsammans med hans föredetta svärfar. Jag körde dem till karaoken och stannade kvar där. Det var roligt trots att jag var nykter, jag sjöng och pratade med folk.

image225


I lördags tog jag och Timo en lång promenad till sjön med hundarna, de fick bada och busa. Timo puttade in Sheila så nu har hon ochså badat. Daisy den stora knäppgöken fick något spel så hon sprang mot skogen och "hoppade" ner för stup som är ca 3 meter, men det gick bra, hon fick inte ont som tur var. Sedan var det dags för karaokelegenda tävling, det var semifinal. Jag och Sussu var med. Vi båda var lite nervösa men det gick bra. Våra män följde med och var stöd för oss. Ari föjlde med och han var en helt fantastiskt bra "hejaklack". Det var roligt att se att killarna hade så himla roligt ihop och fanns som stöd för oss.

image226

Ari köpte massa lotter men tyvärr vann han inget men roligt hade han i alla fall. Sussu vann på lotteri en stor korg med massor av frukter mm. Jag och Sussu gick vidare till finalen som är nästa helg på Souvarit och Ari har redan bokat plats så han följer med som våran hejaklacksledare.

image227

Timo min älskade man har varit helt fantastisk den här sista tiden, han har stått ut med mycket, han har ställt upp med mycket och han har verkligen visat att han älskar mig. Vi ska snart flytta till Tuve och jag hoppas verkligen att det ska bli bra. Timo jag älskar dig !

Idag var jag och Timo tillsammans med Emppu och K ute och gick sedan fick hundarna bada. Sedan skulle jag och Timo och hundarna åka iväg. Daisy fick en jävla cp ryck och skulle springa på en liten hund så hon drog i kopplet så jag gjorde illa min ringfinger och ramlade omkull. Fy fan vad det gjorde ont och det gör ont i mitt finger. Så vi åkte inte iväg för Timo ville köra mig till akuten men jag ville inte det. I morgon är det måndag och dags att jobba igen...

Ni kan läsa om tävlingen på www.suomiareena.se tai www.souvarit.se

Ni har väl inte glömt bort att rösta på mig ? www.hakopuro.com

Jag kom tvåa förra månaden, jag förlorade med bara en röst...

RSS 2.0