Semester

Nu är vi i Ludvika och imorgon bitti åker båten till Finland. Så nu har semestern börjat. Skriver sen när jag kan eller nä
Till er alla önskar jag en super underbar fortsatt sommar. HA DET GÖTT !!!!!!!!!

Såg att den inte hade kommit ut först nu. Nu är vi i Tampere och dricker väntar på att Timos kusin och hans fru ska komma hit så blir det fart. I morgon ska jag tävla så vi åker till Karjalohja. Först ska vi ta med Ari på vagen dit. Ha det så underbart.

Vad skönt det känns!

Idag har vi börjat få ordning på vårt nya hem. Vi har kämpat som bara den. Snart är allt färdigt. Vi måste köpa lite mattor, fixa upp några tavlor till och fixa färdigt Jennifers rum sen är vi färdiga. Sen blir det inflyttningsfest...

Igår var vi hemma hela dagen. Jag hade tvättstuga och vi var båda lite trötta (bakis). Vi bestämde oss för att stanna hemma. Vi gick ut med hundarna på promenad för att hitta nya platser och vi hittade Hisingsparken. Vi var ute i nästan två timmar. Gud vad fint och mysigt det var. Sedan igår kväll så var vi och köpte lite gott och satt och tittade på film hela kvällen. Jag hittade lite bilder från nätet men nästa gång ska jag ta med kameran och ta egna bilder.



Idag har vi bestämt klart vad som ska ske. Vi ska åka till Finland tillsammans. Vi bokade biljetter. Vi åker på torsdag 24/7. Jag ska ju tävla den 25-26/7 så när vi kommer till Helsingfors så ska Ari komma dit och han ska följa med oss på tävlingen. Det ska bli roligt, så har Timo någon att dricka med eftersom jag måste vara nykter under tävlingen. Men på båten till Finland så ska jag också dricka. Sedan har jag radio intervju i Åbo den 29/7. Det ska bli hur spännande som hellst (hoppas bara man inte gör bort sig), det skulle ju verkligen vara typiskt mig... Efter tävlingen så åker vi nog till Timos kusin och hans fru. Jag ska åka till mina släktingar senare i höst då jag inte har någon radioprogram inbokad eftersom det är för långt att åka och jag har för lite tid. Det blir ledsamt att inte åka till mormor och andra släktingar men jag ska åka i höst istället och då ska jag ta ledigt flera dagar så jag kan umgås med dem utan att stressa.
Den här helgen har varit en av de bästa på lång tid. Stort tack till min man Timo!


Denna vecka har varit upp och ner

Jobbat och slitit. Gråtit och skrattat.

I torsdags efter jobbet åkte jag hem till Juhani Hakopuro. Jag skulle sjunga in tre låtar. Huh huh och det var inte lätt. Det är typiskt att när man ska ge sitt allt så fungerar inte rösten 100 %. Det blev en massa omtagningar och skratt och svordommar ( vittu vittu vittu ). Allt går skit bra sen sjunger jag fel ett ord eller en ton och sen var det bara sjunga om hela låten. Det är svårt att få till det när man ska spela in, det är mycket svårare än att stå på scenen och sjunga in för folk.
Jag gillar låtarna men jag var inte helt nöjd med min prestation i alla låtar. Men få se hur det går när Jussi ska mixa och fixa färdigt låtarna. Hoppas det blir bra... Det var en rolig kväll, visst var jag lite nervös i början men Jussi är en lätt och rolig person att "jobba" med och han är bra på sin sak och gör bra musik.

Igår åkte jag och Timo till Karaoken. Det var en super rolig kväll och vi hade kul ihop. Det var mycket folk och stämningen var hög. Det bästa under hela kvällen var när Timo sjöng. Han sjöng låten R.A.K.A.S. men under låten sjöng han "S.A.N.N.A. Kulta kultasein mä sanoin niin ja selväks tein me mennään Tuvessä naimisiin, en enää lähde Rannebergiin..." Jag blev helt rörd av det. Jag älskar honom av hela mitt hjärta.

Timo tack för en underbart trevlig, härlig och kärleksfull kväll.



Utkast: Mejli osote ...

Mejli osote on helppo.... kaikki pienellä kirjaimilla.
minun [email protected]
Muistakaa se piste mikä on minun etunimen ja sukunimen välissä.



Voitte käydä kuuntelemassa minun kappaleita minun myspace sivulla.
Kohta sinne tulee uusia kappaleita. : )


Lite bakis och skakis idag

I fredags kom jag hem från jobbet strax innan sju. Timo och Ari var i farten som vanligt. Jag kände mig inte på topp, var trött efter jobbet och hade nån pms känsla (riktiga humörsvängningar). Timo ville ha med mig ut men jag ville inte det utan stannade hemma. Usch på mig jag köpte cigaretter i fredags pga att jag var på dåligt humör ( jag vet att det är en dålig ursäkt ) men jag ska inte röka nu på ett tag igen. Satt framför datorn och pratade med min systersbarn och min mamma, sedan hade jag tvn på det var finska tangomarkkinat. Tyvärr så missade jag de tre första tävlanden men men... Satt och drack lite vodka + cola... riktig fjortis dryck men jag gillar det.

I lördags hade jag festahumöret på topp. Så först hade jag det roliga tvättstugan i 6 timmar och städade lite hemma sedan var det dags att dricka. Så klart vodka + cola... hihi... Sedan åkte Timo iväg o hämtade hans syster och Ari. Vi åt en familjepizza. Vi lyssnade på musik och snacka om allt mellan himmel och jord. Sedan tittade vi på de fyra finalister i finska tangomarkkinat, vi var väl inte så nöjda med dem. De var inte lika bra som de som har varit tidigare om åren och vinnarna blev Hanna Talikainen och Jukka Hallikainen.




Jag och E var ute med hundarna och vi skrattade ( hon kallade sig för kvinnan som talar med hundar ). Visst hon har tittat lite för mycket på mannen som talar med hundar. Hennes teknik fungerade väl inte så himla bra... hihi... Men hon försökte ju i alla fall. Sedan beställde vi skjuts till karaoken. Det var ju inte så mycket folk där men då fick man sjunga mer och göra bort sig utan att skämmas. Jag var riktigt på G igår dansade som en jubel idiot och sjöng såna låtar som jag aldrig sjungit i hela mitt liv men som sagt så var jag riktigt full. Det bästa var nog sista låten som jag o J sjöng "stayin´ alive" katastrof... Låten gick ju lite väl fort och vi kunde inte texten men refrängen hängde vi med på. Men huvud saken var den att vi hade roligt. Sedan när vi åkte hem så kom min syster hem till oss. Timo gick och la sig och jag satt uppe med min syster ett tag vi tittade på lite klipp på youtube. Sen gick jag och la mig.

Det första jag tänkte på när jag vaknade i morse var: var jag ute med Daisy när jag kom hem inatt??? Timo och syrran sa att det var jag men jag har inget minne av det. Så kan det gå...
Min syster låg och sov sittande på soffan med telefonen i sin hand. Den ringde men hon vaknade inte så när den ringde andra gången så svarade jag. Nu ska jag och Timo till affären sedan ska jag tvätta fönster och hänga upp gardiner och städa. Idag ska jag fortsätta också med att träna in nya låtar som jag har fått så jag kan dem när jag ska spela in dem. Ha en underbar fortsatt dag.

Musik, musik, musik

Självklart är jag intresserad av låt texter, melodier mm... Jag läser och lyssnar på allt som skickas till mig. Självklart ska allt som skickas till mig vara seriöst. Jag är ju tyvärr inte rik så att jag kan betala massor med pengar för alla låtar men man kan väl lösa det på nått sätt... Just nu håller jag på med att försöker fixa till en skiva med hjälp av några stycken och jag hoppas att det ska bli bra. Låtarna som jag har fått gillar jag super mycket... Det är ju så att skivan kommer inte säljas i första taget utan den går till radion i finland och här i Sverige. Men om jag hittar en producent som vill satsa på den så kommer den ut.

Sedan hoppas jag att jag kan hitta ett band som jag kan åka runt och ha spelningar med tex på båtar och runt på olika krogar, på olika tillställningar eller liknande mm... Mitt band som jag har sjungit med hittills är inte intresserad av att spela på båtar.

Huh huh... vad roligt det var på jobbet idag.

Jag jobbade med H. idag och vi hade så himla roligt ihop. Vi skrattade hela dagen och inte bara vi utan med alla vi var med, då menar jag kollegor inte parkörer... Det kändes så roligt att för en gång skull komma hem från jobbet med ett leende på läpparna. Har fått höra det ena och det andra idag, ena saken värren den andra... *Hihi*
Imorgon är det fredag få se vilket område man får och om man får jobba ihop med någon trevlig person. Det gör faktiskt mycket vem man får jobba med för att dagen ska gå fort. Jag är ledig i helgen, det ska bli skönt, jag ska försöka få ordning i lägenheten.

Ackropå nått helt annat... Få se hur det blir med min skiva och få se hur mycket jag hinner göra före resan till Finland. Jag har fått bra låtar som jag gillar bara jag hinner med att spela in dem.

Nu ska jag gå ut i skogen med Daisy så hon ska få springa och hoppa... Ha det gött så länge !

Nu bor vi i Tuve.

Fredagen (27 juni) var ett rent helvete... Jag, Timo och min mamma slet som svettiga djur med att flytta. Kvällen/natten innan höll vi på att packa tills kl.03.00. Vi vaknade upp 05.30 i fredags och fortsatte med packning, sedan hämtade vi skåpbilen kl.07.00. När vi kom hem med skåpbilen hade morsan redan kommit ner med de flesta kartonger. Så det var bara att packa bilen. Timo och mamma bar alla stora och tunga saker eftersom jag är så klen (ont i ryggen, nacke och axlar) men klart bar jag mycket också men packade mest. När vi hade kört första lastet konstaterade vi att fyra timmar räcker verkligen inte till att hinna med alla grejer så vi ringde och bokade skåpbilen tills kl.20.00 istället och vi hade tur att den var ledig. När vi hade kört tillbaka den så gick vi och duscha sedan åkte vi till Karaokebaren. Snacka om att man blir full snabbt när man är trött och att man inte har ätit ordentligt... huh huh... det snurrade i huvet när man skulle sova på natten. S följde med oss hem från karaoken men det blev ju ingen riktig efterfest eftersom vi alla var trötta och slut. Men men...

Där emot väckte S oss 09.30 i lördags (28 juni) och han och Timo började dricka innan baksmällan kom. Jag och mamma plockade upp saker och sen åkte till gamla lägenheten och började städa lite och jag packade ner saker som fanns kvar där och det fanns massor lite här och där. Vi körde ett last hem till nya lägenheten när vi väl var nästan framme så kom vi på att vi hade glömt saker kvar i hissen så det var bara att åka tillbaka och hämta dem och som tur så stod de kvar. Sen var det dags för att börja göra ordning sig. Jag skulle ju sjunga på Johans krogpå kvällen. OOOOOOOH vad jag njöt av att få sjunga. Det kändes som jag behövde en spelning att få tänka på nått annat. Det kändes så underbart och min röst fungerade bra (eller det kändes så... jag vet ju inte hur det lät i andras öron... heh heh). Det var mycket folk och Timo och S var där som min "hejaklack"... hihi... Mamma hade roligt för hon fick dansa. Vi var alla egentligen helt slut eftersom vi hade både ont i kroppen och i knoppen.

Söndags (29 juni) var ännu en dag i flyttenstecken. Gamla lägenheten skulle ju städas och resten av sakerna skulle packas och köras till Tuve. Vi höll på hela dagen och som tur kom O och hjälpte oss. Vid halv elva på kvällen var vi i Tuve och var färdiga för dagen.

Måndag (30 juni) skulle jag jobba men var tvungen att ta en semester dag eftersom vi var tvungna att städa den gamla lägenheten. Vi hittade mer och mer saker lite här och där... Det är inte lite saker som man har... Jag var tvungen att sjukskriva mig på tisdagen eftersom jag hade så fruktansvärt ont över allt och jag var förkyld och hade feber. Så resten va veckan var jag sjukskriven.

Nu i lördags så jobbade jag. Timo var uten och festa i fredags och i lördags... Livet är orättvist när man är tvungen att jobb helg... Sedan i söndags hade jag så fruktansvärt ont i magen att jag fick åka hem. La mig och sov men magen blev inte bättre för det...

I måndags var jag ledig så jag höll på att fixa Jennifers rum eftersom hon var här hos oss.
I dag var jag på jobbet trots att jag har haft ont i magen men man är ju tvungen att jobba så att man får pengar. Jag är egentligen helt slut kroppsligen och magen strular men jag tror att det beror på allt stress som har varit...

Nu bor vi i Tuve och hittills har det gått bra förutom att grannarna hade fest och höll på till fyra på natten i lördags så att jag kunde inte sova och jag som skulle upp tidig eftersom jag jobbade i helgen. Men annars går det bra här. Skogen är nära så jag och Daisy är där varje dag. Sen finns det hinder i skogen som Daisy har lärt sig att hoppa över.

Vi har varit på ikea och shoppat....



Sedan har vi handlat hyllor till förrådet, gardinstänger, täcken, kuddar mm...


RSS 2.0