Galningar och idioter är trafiken full av

Idag på jobbet var en idiot som försökte köra över mig och det var nära mina byxben fladrade till så nära var det. Snacka om att jag blev skakis. Fy fan... och den som körde gjorde så bara för att jag var klädd i uniform alltså arbetade.

Så här gick det till.
Strax efter 08.00 kom vi gående jag och min kollega på Vasagatan och vi såg en lastbil som parkerade på lastplats men fick inte plats ordentligt för det stod en silverfargad personbil på lastplatsen. Så vi korsade Kungsportsavenyen och min kollega gick över gatan till andra sidan och jag gick mot den silver färgade bilen. Det satt personer i bilen så de startade bilen så jag tog de beslutet att de förstod att de stod fel så jag började gå över vagen på övergångstället och den silver färgade bilen började gasa och verkligen siktade på mig och hade jag inte typ hoppat det sista steget så hade jag blivit överkörd. Tyvärr så tänkte jag inte på det direkt då och kolla efter om det var någon som kunde ha ställt upp som vittne för det som jag blev utsatt för raknas som mordförsök enligt Svenk lag. Jag tog upp registrerings numret och skrev en incidentrapport på jobbet och ska imorgon prata med min gruppledare om man ska göra en polisanmälan.

Saknad

Hmm nu har det snart gått en hel månad sen jag har träffat Daisy. Saknaden börjar bli jätte stor efter mitt "barn". Men om en vecka ska jag åka upp och hämta hem henne.




Nu tycker jag att jag har varit duktig eftersom jag cyklar till jobbet. Det är slitigt, svettigt och jobbigt men slipper i alla fall trängas i en varm buss. Var förra veckan tvungen att kliva av bussen igen för den var full smockad med folk. Jag förstår inte varför de låter bussarna bli så fulla, jag får sån panik när det är fullt med folk och alla trängs. Så det slipper jag i alla fall nu när jag cyklar. Jag hatar dagar när lönen kommer pga av att jag mår dåligt då när jag direkt märker att pengarna inte räcker för hela månaden. Ekonomin gör så himla mycket för mig. Jag vill gärna att man har pengar kvar hela månaden så man slipper låna från den ena och den andra men när man har hamnat i den onda cirkeln så är det svårt att komma ifrån den. Timo har nu två månaders pengar "inne" i A-kassan och även om de säger i telefonen att det är en månaders handläggnings tid så stämmer de verkligen inte så vi ska klara oss på de lilla jag får den här månaden eftersom jag är fortfarande sjukskriven 50%. Jag vet inte vad jag ska göra för mitt jobb passar inte så bra för mig men just nu är det svårt att hitta jobb. Min psykiska hälsa har blivit lite bättre så det är positivt men tyvärr inte så bra så att jag klarar av allt och kan gå och jobba själv. Jag blir helt nervös, hjärtat dunkar hårdare, känns som jag inte kan andas, knäna känns som de ska vika undan och jag får en känsla av att jag ska svimma när jag "lappar" snabba lappar. Med snabba "lappar" menar jag bilar som ska åtgärdas omedelbart. Men jag gör det men det känns som om jag har sprungit maraton eller nått liknande. Jag har en person vid domkyrkan som är väldigt otrevlig mot mig och gapar och spottar efter mig och här om dagen kom han igen och körde förbi med bilen och öppnade fönstret och spottade och skrek igen. Han har ju verkligen STORA problem, jag ska ju inte ta åt mig men tyvärr så gör jag det. Jag har inte hört nån annan på jobbet som har har blivit utsatt för honom. Jag mötte på personen för två ca 2 veckor. Det stod 2 bilar på cykelbanan utanför frisörsalongen och jag skickade iväg bilarna och det tycker jag att jag gjorde snällt eftersom det kostar 800 kr att stå på cykel/gångbanan. När de åkte iväg så kom deras kompis ut från frisörsalongen.
Personen sa smuts och spottade i backen. Jag fattade inte vad han sa först så jag frågade att vad sa du? Han svarade med samma sak igen SMUTS och spottade i backen och hade en idiotisk blick. Min reaktion till det var att jag sa: pratar du om dig själv eller? Det tände honom på alla cylindrar, han gapade och så fula ord och jag kommenterade att du har stora problem och började gå därifrån. Han fortsatte att skrika efter mig. Jag hade som tur en kollega med mig men det kändes obehagligt och jobbigt ändå. När vi kom till en annan gata så kände jag hur kraften försvann ur mig för jag blev så ställd. Sedan nästan en vecka efter det alltså förra torsdags så gick jag ensam på en gata och kontrollerade bilar sedan kom samma bil som jag skickade iväg då när jag träffade den där mannen och någon öppnade passagerare fönstret och jag såg att det var samma man igen. Han skrek och spottade igen och de åkte förbi. Efter det gick jag iväg till en kollega som var på området och sa att tyvärr så fixar jag inte att gå själv och berättade vad som hände. Jag har sån lust att bara skrika och slå för jag har sån tryck i bröstet att det känns som allt kommer ut snart men jag kämpar hela tiden emot det. Det e jobbigt på jobbet för ledningen vill att alla ska gå och jobba ensam men jag känner att jag inte klarar av det än, känner pressen och de skriver upp att jag ska gå ensam lite titt som tätt och säger att de testar hur jag reagerar, typ att om jag inte vågar säga nått emot och går och jobbar ensam ändå. Men varje gång som det händer eller att jag inte har varit planerad alls på nått område så får jag panik och ångest. Det känns som om ledningen tycker att det skulle vara bättre att jag inte fanns alls där. Jajaja... slut pratat om jobbet. Ska gå och lägga mig för jag ska upp 05,30 och sedan cyklar jag till jobbet imorgon igen fjärde dagen i rad, jag jobbade ju i lördags och söndags.
Det som jag ser fram emot nu är kryssningen till Riga. Det kommer att bli så roligt, jag längtar tills det som ett barn väntar på att jultomten ska komma. Nu behöver jag under veckan bestämma vad jag ska sjunga på tävlingen.

Så var helgen över.

Vad har jag gjort... hmm...
Tanja ringde till mig i fredags vid elva tiden på kvällen och bad mig komma till karaoken. Efter mycket om och men så åkte jag dit. Där var det full fart i alla fall vid vårt bord.

I lördags så var det eurovision 2009 och jag, Timo och Toni tittade på det. Norge vann och jag gillade den låten.
Här är min topp 5.









Jag ringde och röstade faktiskt på Finland.



Den här låten kom på min sjätte plats så den hamnade utanför min topp 5.


Ljust eller mörkt ???

Har börjat fundera på att om jag ska färga håret igen. Vet inte vilket som passar mig bäst. Hjälp mig, skriv en kommentar vilken färg du tycker att jag passar bäst i. Ljust eller mörkt ?






Hihi

Jesse skickade lite bilder från förra helgen till mig och snacka om att han råkade få en bild av mig vid fel tillfälle. Tanjas pappa hade köpt konjak och skulle smaka det och jag gillar ju inte det så det synns nog på bilden.



Sen hade han tagit lite fler bilder.









Nyt olen ollut uutisissakin mukana

http://svtplay.se/v/1553431/uutiset/11_5

Sen voi nähdä vielä 18/5 saakka. No niin tietysti meikäläinen kikatteli niinkuin aina mutta olen siltikin tyytyväinen.

Nu blir det på Svenska. Idag har jag för första gången cyklat till jobbet. Säger bara FY FAAAAAAN vad jobbigt det var men jag måste komma igång och sedan slipper jag åka buss och få ångestattacker pga att bussen är full med folk. Nu får man bara se om jag kommer ur sängen imorgon.

Ha en bra fortsatt vecka!

Vuoden 2009 Ruotsin Suomalaisen karaoken kruunatut kuninkaalliset Sanna Toivanen ja Erkki Uusitalo

Kiitoksia kaikille kannustajille. Oli siis tosi mukava ilta ja tupa täynnä porukkaa. Tulin sinne vasta pikkasen ennen seitsemään. Jesse ja Raija tuli sinne just minun jälkeen. Menimme istumaan ja sitten myöhemmin tuli Tanja ja hänen vanhemmat. Meillä oli tosi hauskaa ja olen tosi iloinen että he tulivat sinne kannustamaan ja tottakai pitämään hauskaa. Timokin tuli sinne sitten illan aikana. Voitin kilpailun ja siinä voitin sen Riga risteilyn kahdelle hengelle. Siellähän on sitten Merifestivaalifinaali mihin myös osallistun. Tanja saa lähteä minun mukaan sinne risteilylle ja siellä pidämme hauskaa. Toivottavasti sinne tulee paljon porukkaa.









Mitäs muuta on tapahtunut... Hmm... töitä, töitä ja töitä. Juha ja Kari lähetti minulle uuden kappaleen ja minusta se oli erikoinen ja hyvä. Saa nähdä milloin ehdin äänittää sen ja nytten viikolla pitää minun kappaleet Suomesta tulla. Sussie ja Petri on saanut uuden asunnon, toivon onnea teille teidän uuteen kotiin ja teidän rakkauteen. Daisy on vielä Äitin luona ja hän voi hyvin siellä mutta minulla on ikävä minun tyttöä mutta kyllä viikot menee nopeasti ja Daisy on kohta kotona. Tänään oli Suomessa Äitien päivä ja minulla on hyvä Äiti. Minun mummo on sairaalassa ja toivon hänelle pikaista parantumista ja toivon että näemme toisemme kesällä tai heti kun pystyn mennä sinne.
Lisää kuvia laitan sitten kun saan kaikilta kuvia ketkä otti kuvia. Hyvää viikkoa teille kaikille!

Nu har jag haft min sista spelning med Esko & Ahti

I onsdags efter jobbet åkte jag och Daisy hem till mamma. Det var skönt att komma hem till henne och hälsa på henne. Hon hade lagat potatismos och vit köttfärssås. Sussie kom förbi på kvällen och hon verkligen överraskade med en stor sak. Som jag berättar lite senare. Vi satt och titta lite på hockey och pratade om allt mellan himmel och jord.

I torsdags vaknade jag redan kl.8. Åt frukost och sjöng lite karaoke med mamma. Sen åkte vi till stan, mamma ville visa mig en ny affär som kommit till Ludvika www.lachica.nu. Mamma ville köpa en klänning till mig som hon har tänkt att köpa till mig tidigare. Jag provade många klänningar och de hade många fina klänningar men tyvärr så är jag för stor för de finaste klänningarna men men jag ska gå ner i vikt så jag kan köpa de snygga och sexiga klänningarna senare. Men mamma köpte en åt mig (den röda) och jag köpte en själv (den svart vita).





Sen på kvällen var det min sista spelning tillsammans med Esko och Ahti. Det kändes sorgligt men det var kul att ha min "sista" spelning till den publik som jag började uppträda för. Jag har ju sjungit tillsammans med Esko och Ahti i över 5 år! Det var gott om folk och god stämning. Sussie var där med två kompisar M och A. Sedan efter spelning kom Sussie och M och sov hos min mamma och sedan sov mammas vän H också där. Jag och Sussie delade på en madrass, skrattade och skojade innan vi somna. M somnade direkt som en stock. Jag fick en present från Sussie som hon hade köpt i Thailand. Spelet Jackpot. Tack Sussie!





I fredags åkte Sussie och M hem strax efter tio. Jag och mamma sjöng karaoke och senare så var det dags för mig att åka hem. Jag lämnade kvar Daisy hos min mamma, kändes jobbigt men det blir skönt att ha en vecka ledigt från ansvar och sedan ville mamma att Daisy skulle stanna hos henne. Men hon kommer om en vecka hit till Göteborg.
I helgen jobbade jag och i lördags ringde jag till Tanja och frågade om hon ville följa med till Souvarit, jag ville gå dit och sjunga lite. Självklart hängde hon med. När det stängdes hade jag tänkt att jag och Tanja skulle hem till mig och dricka men sen kom jag på att jag skulle ju jobba på morgonen. Så vi får festa hårt en annan gång. Tack för "humppan" Tanja. Vi e ju grymma på att dansa humppa...

Nästa lördag är det final på Souvarit! Välkommen dit och stötta mig och ha roligt.

RSS 2.0