I morgon är det redan fredag!

Förra helgen gick åt att jag jobbade som lapplisa på dagarna och på kvällen ställde jag upp på karaokeklubben som "karaokevärd". I fredags var det fullt med folk och jag var svettig av att dyta skiva efter skiva och försöka göra en bra ordning att alla får sjunga och att det ska vara rättvist. I lördags var det lite folk. Men det var ungt folk, såna som vi känner plus att vi lärde känna två till fast Timo kände R redan innan. Så efter att klubben stängdes så ville några ha efterfest och vi åkte hem till oss. Jag, Timo, R, S, T och S. Jag köpte med mig några cider hem och R och S hade sprit i bilen så vi skulle klara oss. R tog med sig sin gitarr och snacka om att jag blev imponerad av honom, han var grym på att spela gitarr och vilken låt än vi satte på så kunde han spela. Så vi spela gitarr och sjung och lyssna på musik. Sedan dansade jag och T. Grannarna knackade mot väggen efter fem på morgonen så vi sänkte volymen... Sedan somnade en efter den andra jag och S höll oss vakna till sju på morgonen. I söndags hade alla bakis men inte jag, jag var bara så trött och sliten eftersom jag inte hade sovit mycket på sista tiden.

Den här veckan har jag jobbat måndag till onsdag. Idag var jag ledig så jag passade på att åka till stan och handla lite kläder men hittade bara byxor, kofta och underkläder. Sedan var jag och klippte håret. Nu har jag tvättstuga och snart ska jag gå och lägga in en ny maskin.

Imorgon åker vi till Karlskoga. Jag ska träna på min låt som jag ska sjunga i finalen i Finland. På lördag ska jag uppträda i Karlstad. Först på dagen på torget och sedan på kvällen kl.20.00 ska jag sjunga, sedan är jag en av domarna i sångtävlingen.

Efter mycket om och men så har jag och T tagit ett steg framåt med vår vänskap :-)


Till er alla ha en trevlig helg!

Lava-artisti 2008 Sanna Toivanen

Hihihi... Det e jag =O)



I fredags åkte vi till Axevalla. Mamma, Sussie o Petri hade precis kommit. Vi gick iväg o hämtade nycklarna till rummen. Vi fick en lägenhet, två rum o kök, dusch o toalett. Härligt slippa springa i korridorer och bo i ett litet rum. Vi startade att dricka på en gång o festandet höll på till sent på natten. Vi var o tittade på Jope Ruonansuu show o den var rolig... huh huh man fick skratta mycket. Efter showen var det dags för karaoken. När vi väl kom dit fick vi höra att listan var redan full, att de inte tog emot fler låtar. Så vi träffade P o K o gick till deras husbil o festade där. Sedan när jag o Sussie skulle gå o köpa korvar o piroger så stannade vi kvar där ett tag o snackade med lite folk o dansade. Sen fortsatte festen...





I lördags var det dags för tävlingen. Klockan tio hade vi genrep o det gick helt okej. Min systersbarn kom dit och det var himla roligt att de kunde komma, det betydde mycket för mig, för de betyder så mycket för mig. Hur som helst så gick tävlingen bra. Jag blev nr.1. Jag tackar alla som röstade på mig o jag tackar alla som stöttar mig o alla som höll tummarna för mig.
Sen blev jag intervjuvad, fotad o filmad. Efter allt det o efter att barnen åkt hem så grillade vi, andra drack och jag var nykter eftersom jag skulle sjunga på kvällen. Killarna hittade ett djur som såg ut som en gigantisk gräshoppa.



På kvällen skulle jag sjunga. Jag kan bara säga OOOOOH vad jag njuter av att få stå på scen. Det var mycket folk o bra stämning. Självklart kändes det underbart eftersom jag tidigare under dagen hade vunnit. Det var publiken som röstade mig till vinnare. Visst sjöng jag lite fel lite då o då men som sagt jag är mänsklig. Efter att spelningen var slut så gick vi o la oss, vi alla var helt slut. Tack till Sussie o Petri som kom, det var så himla roligt att träffas o umgås med er.


STORT TACK TILL ALLA SOM HAR GJORT MIG TILL VINNARE!






Jag behöver alla röster som jag kan få.

Gå in på

http://www.sr.se/cgi-bin/Sisuradio/programsidor/index.asp?ProgramID=1028


Då hamnar ni på en sida som ser ut så här






Sedan går ni neråt på sidan. Där kan ni lyssna på alla tävlanden och rösta.







Nu har det löst sig

Nu har vi fått tag i hundvakter. Tack och lov att Timo har sin syster och pappa här för de ska ta hand om hundarna nu när vi ska åka till Axevalla kesä. Självklart hade min mamma ställt upp men hon kommer till Axevalla och hon ska få njuta av sin ledighet för en gång skull och det skulle bara bli dyrt o och onödigt att köra hunden till Ludvika för endast för två dagar. 

Nu börjar jag bli trött på den här *pip* flunsan, så *pip* trött på att näsan rinner, att jag nyser stup i kvarten, att jag hostar och att mitt huvud känns som om den skulle sprängas, att det bränns bakom ögonen och det gör ont i hela kroppen. *pip* *pip* *pip*. Nu ska jag lägga mig under ett täcke på soffan och titta på tv och film.

Jag längtar till helgen så vitt jag har blivit frisk tills dess för det ska bli roligt att få träffa Sussie och P och åka iväg till Axevalla. Tyvärr kommer jag ju inte kunna festa för hårt eftersom jag ska sjunga på lördag men nog ska jag försöka njuta av tiden ändå. Vi ska ju dricka, dansa, snacka, grilla och ha skoj. Jag har fått höra att mamma är i rummet intill oss... Vi ska väl inte festa så hårt att hon inte kan sova... Man få se hur allt blir...

Hur som helst har Axevalla kesä blivit en slags tradition som jag och Timo åker på vare sig jag uppträder där eller inte.

Sjuk *SNYFT*

Jag fattar inte varför jag blir alltid sjuk när det är nått stort på gång. I mina planeringar skulle jag jobba den här helgen och träna varje dag alltså sjunga men men min kropp planerade nått annat. I fredags morse kände jag att jag inte kunde svälja och att jag hade så ont i huvudet men jag åkte till jobbet eftersom jag är tvungen att tjäna pengar för det är så mycket  som ska hända. Jag gick som en zombie och på lunchen fick jag värk tabletter och jag låg och sov en stund i omklännings rummet men det hjälpte inte. Jag gick ut och jobba men var till slut tvungen att ge upp. Gå tillbaka till lokalen och Timo fick lov att komma och hämta mig. Sedan låg jag och sov hemma. Vaknade vid åtta och i gick ut med hundarna till stora gräsmattan så de fick springa och leka eftersom jag inte klarade av att sticka iväg på långpromenad. Vi var hemma i fredags och nyktra, jag pratade med Sussie i nästan två timmar på kvällen med den sexiga whiskey rösten som jag nu har. Lördagen har jag vilat för det mesta på soffan och tittat på tv. Vid sex tiden frågade Timo mig om jag ville följa med hem till hans farsa och hälsa på eftersom han ville göra nått så jag duschade och satte på lite smink så jag skulle se lite levande ut. När vi kom till farsan så åkte Timo och Repe och titta på en bil, så jag stannade kvar med A och hundarna där. Sen blev febern högre så jag halvsov på soffan där medans vi tittade på tv. Bilen som de var och titta på var inget att ha så de bestämde att de skulle åka och titta på en nu på morgonen. Timo vaknade upp vid halv tio, åkte iväg till farsan. Jag och hundarna låg och sov. Jag klev upp för en halv timme sen men hundarna ligger fortfarande i sängen.  Faaaaaan jag hatar vara sjuk. Halsen är full av slem och det svider i halsen, jag hostar, kroppen bränns och huvudet känns som om den ska sprängas. Igår kväll när jag skulle sova så hostade jag som en tok och det gör så förbannat ont i halsen... Så om jag ska till jobbet imorgon??? NEJ, Det ska jag inte. Jag måste bli frisk först för nästa helg så ska jag tävla och sjunga i Axevalla som ligger mitt emot Skara sommarland. Så min hals måste bli bra tills dess.

Den här helgen har varit bra trots att jag har varit/är sjuk för vi har varit nyktra hela helgen både jag och Timo. Men nästa helg ska vi inte vara nyktra, då är det party party och det ska bli så himla roligt för Sussie och hennes kille P kommer. Jag har bokat ett rum från fredag till söndag. Nu ska jag bara hitta en hundvakt till Daisy, eftersom man inte får ta med sig hundar dit.




Ps. Ja, jag menade dig och det vet du : )

Axevallan kesä 2008 15-17/8

Nyt kohta tulee vuoden tapahtuma siis Axevallan kesä 2008.
Tänä vuonna sinne tulee perjantaina kl.19.30 Jope Ruonansuu pitämään konsertin ja sen jälkeen on karaoke.






Sitten lauantain isoin tapahtuma on Lava-artisti kilpailu 2008 kl.14.00
ja se tulee suorana lähetyksenä radiossa P4.



Sitten illalla on tanssit

Miranda & Sanna Toivanen ja Aila Mattila










Tottakai siellä on muitaakin ohjelmaa voit lukea siitä www.suomiareena.se

Tervetuloa !






Olen kunnon jääräpää ja myönnän sen...

Tro inte att jag inte tänker på dig, för det gör jag.


Tro inte att allt är ditt fel, för vi är två om saken.

Tro inte att jag inte vill ha nått med dig att göra, för det vill jag.

Tro inte att jag inte vill att du hör av dig till mig, för det vill jag.

För mig är du alltid en vän fast vi inte har kontakt.

 

Bara så du vet det!


 

 


Shit vad fort dagarna går när man är ledig.

Redan söndag idag. Den här helgen har varit hur lyckad som helst. I fredags var vi bara hemma, ingen av oss ville sticka ut eftersom på lördagen skulle vi få besök och vi skulle festa.

I fredags så fyllde min kära mamma 55 år.




I går gick jag och Eija till model house. Hon hade fått ett samtal hem att en av hennes bekanta hade gett hennes nummer till henne. Hon fick ta med sig en vän och hon ville att jag skulle med. I telefonen så lät allt så himla bra. Att man skulle bli sminkad och man skulle få ta massor av bilder gratis så att man hade chans att ha massor av bilder att välja mellan och att man fick köpa dem sen om man var nöjd.
När vi kom dit så var de sena vi fick vänta 1,5 tim förrän de började sminka oss. Tjejen som sminkade oss gjorde det jätte fort medans hon ägnade jätte mycket tid åt andra. Vi var inte nöjda med sminket. Sedan när vi skulle in och bli fotograferade så ville mannen att vi båda skulle vara där inne så att det skulle gå fortare. Det blev sammanlagt 56 st bilder på oss båda sammanlagt. Mannen sa att nu skulle han visa bilderna. Vi trodde att vi skulle in och fotograferas mer eftersom de i telefonen sa att man skulle ha med ombytes kläder och alla andra hade blivit fotograferade länge medans han tog bilder på oss i 15 minuter. Kvinnan i receptionen visade bliderna för oss hur snabbt som helst så man hade ingen tänketid. Hon bestämde att vi skulle köpa 20 st bilder sammanlagt. Hon tog bilder som vi sa att vi inte ville ha men hon brydde sig inte utan påpekade att vi var tvungna att köpa så många. Vi fattade ingenting. Sedan sa vi om att vi inte tycker att vi blev rätt behandlade eftersom sminkningen var misslyckad, vi fick inte ta många bilder och vi fick inte byta kläder och sedan gav de oss inte den informationen om att vi var tvungna att köpa bilderna direkt... Några utav bilderna blev bra men jag är inte alls nöjd med sättet de behandlade oss.












Igår fick vi besök hem till oss, Eija, O, Timos far och A. Vi åt tacos och drack sedan senare åkte vi till Karaoken. Marika och Niina kom dit också. Det var roligt och ännu en lyckad kväll.


Finlandsresan

Vi åkte över till Finland 23/7 med Silja Europa. Båtresan dit var hur rolig som helst, jag och Timo skrattade och skojade. Timo var så nöjd att han fick åka med Siljaline eftersom han tycker att det är mycket bättre att åka med Silja än med Vikingline. Jag har nästan alltid bara åkt med Vikingline, av olika anledningar... På båten fick Timo dricka eftersom han körde hela resan från Göteborg-Ludvika-Stockholm. Han var på hur bra humör som helst och skämtade mm... Jag körde i Finland till Tampere. Väl framme tog jag mig en drink men ville inte dricka mer än så. Torsdagen 24/7 blev det bestämt till slut att vi skulle till T och A. Timos farsa och hans kvinna följde också med, vi alla drack och grillade korv. Jag blev som vanligt på lyset först av alla men nog va A också i farten. Vi sjöng, snackade och drack. Sen på natten fick vi ta taxi "hem".

På Fredag morgon 25/7 var det dags att åka i väg till Karjalohja, på vägen dit plockade vi med Ari som följde med. Grabbarna började dricka på en gång som vi kom dit. Det var väldigt lång väntetid på sin tur men men så är det när det är många tävlande. Jag fick sjunga först efter klockan tolv, jag sjöng "Tango poesie", fick jätte mycket applåder och beröm. Vi sov över hos Timos faster och hennes man som bodde i närheten. Hur underbara människor som helst. Sedan i lördags 26/7 åt vi hemma hos Timos faster innan vi åkte till Karjalohja. När vi kom dit så var det min tur att sjunga så jag slapp sitta och vara nervös så länge. Jag sjöng "poika varjoiselta kujalta" efter mitt uppträdande så fick dommarna dela ut poäng mellan 5-10. Jag fick 10. 9. 10. 9. 8. sammanlagt 46 poäng så jag är helt nöjd. Vi var 3 kvinnor med 46 poäng och det fanns en kvinna som fick 47 poäng men sen visste vi ju inte vad vi fick för poäng kvällen innan för det skulle vara lite spänning kvar. Vi fick inte veta vilken plats vi kom på utan vi fick endast veta vilka som gick vidare till final. Jag höll på att skita på mig när de hade ropat upp 5 st och mina tankar var att PERKELE blev jag reserv eller kom jag inte med alls men som tur så ropade de upp mitt namn. Vi är 7 st kvinnor i finalen som kommer att vara i Tampere den 4 oktober. Det var en lyckad tävling och roligt hade vi tre jag, Timo och Ari. Tack till Ari som följde med som en trogen hejare.


Från bilden saknas en tävlande


Söndag 27/7 var det dags att åka tillbaka till Tampere. Vi hade bestämt med T och A att vi skulle festa. Så jag och Timo var iväg och köpte kött, korv, potatissallad och grönsaker. T och A hade redan ätit så jag och Timo grillade korv eftersom vi endast hade ätit frukost. Vi satte ute och snackade och självklart drack vi som bara den. Senare så satte vi igång grillen igen och åt kött, potatissallad och grönsaker. Självklart så klantade jag mig som vanligt och tappade tomaterna på bordet, men det gick ju och äta dem ändå. Jag åt potatissallad för första gången i mitt liv, smakat har jag tidigare men det har inte varit gott. Det var första dagen under semestern som jag inte behövde tänka på att jag inte fick bli för bakis dagen efter. (Fast det skulle jag nog egentligen ha gjort). Grabbarna fick lite "boy time" så vi tjejer satt ute och pratade om allt mellan himmel och jord och självklart sjöng vi för A älskar också att sjunga. När vi gick in så lyssnade vi på en massa goa låtar från youtube "sinäputki", vi fick vara på kö så det blev varannan kill och varannan tjej låt. Grabbarna hade fått för sig att översätta allt till finska och nog fick man sig tilt i hjärnan ibland för vissa ord kom man bara helt enkelt inte på vad det hette åp finska. Men hur som helst så gick A och la sig vid halv två för hon skulle upp och jobba på morgonen. Jag min dumma fan satt och drack vodka och cola från en halv liter stor glas så helt plötsligt snurrade allt och jag kunde inte sova. Jag gick upp och satte mig vid bordet med grabbarna som lyssnade på "isojen poikien lauluja". Självklart mådde jag så himla illa att T hämtade en hink åt mig. "Sitä saa mitä tilaa"... Urk urk...







Måndagen 28/7 gick för det mesta åt att jag låg i sängen och var bakfull... Men vi var iväg en sväng i affärer, Timo köpte fyra tröjer och jag köpte ett bälte. Sen lagade Timos farsa jätte god lasagne.
Tisdagen 29/7 var det dags för att åka till Turku Radio Robin Hood för intervju. Vi åkte först förbi Uusikaupunki där Timos mamma bor hos sin syster. De bjöd på mat och sen åkte vi vidare. Väl framme i Turku så var jag lite nervös, men men det gick bra. Personerna som skulle intervjuva mig var jätte trevliga så jag var endast nervös när vi spelade in intervjun. Det roliga var att Timo blev också intervjuvad, han var så söt för han blev ju också nervös. hihihihi... Det är mycket som han får stå ut med när han är tillsammans med mig. Intervjun kommer att sändas ut tre gånger och den är en timme lång. Den kommer ut i slutet av september, lägger ut mer information om det sen. www.radiorobinhood.fi
Vi var inte färdiga förrän klockan halv ett. Det tog en massa tid för vi pratade massor, Erkki och Liisa-Hellevi var så skönt underbara och trevliga personer att tiden rann bara iväg. Som man brukar säga att tiden går fort när man har roligt :O)
Efter intervjun åkte vi tillbaka till Timos mamma sov några timmar och åkte tillbaka till Turku eftersom vi skulle åka tillbaka till Sverige. *SNYFT* Jag hade velat åka till min mormor och mina andra släktingar men tyvärr så hade jag inte råd med det. Men jag vill åka dit lite senare i höst.
Den här gången åkte vi med Vikingline Timos far och A åkte också till Sverige så vi delade hytt med dem. På båten var vi och åt på restaurangen, maten var hur god som helst. Alla var nöjda och glada, sen sjöng jag som vanligt på karaoken.

Den här resan har varit en av de bästa på alla sätt och vis (okey inte ekonomiskt men annars). Jag är så himla tacksam för att Timo ställer upp så mycket och att han står ut med mycket. Han stöttar mig och finns vid min sida. Jag är så lyckligt lottad att han älskar mig och självklart älskar jag honom av hela mitt hjärta.






RSS 2.0